Nieuws

Onderzoeksbus Bartiméus voor slechtzienden naar Humanitas

27 januari 2014

Bartiméus en Stichting Humanitas gaan nauwer samenwerken. Hiervoor halen zij de mobiele onderzoeksbus voor low vison onderzoeken van Bartiméus naar Rotterdam. Vanaf januari staat de onderzoeksbus elke maand bij verpleeghuis Hannie Dekhuijzen (onderdeel van Stichting Humanitas). Op deze wijze komen beide zorgorganisaties tegemoet aan de wens van mensen met een visuele beperking om hun visus dicht bij huis te laten onderzoeken.

Slechtziende mensen kunnen met de juiste (lees)hulpmiddelen zo zelfstandig mogelijk leven. Om hiervoor een advies op maat te kunnen geven, zet Bartiméus low vision onderzoeken in die ook vanuit de onderzoeksbus gedaan kunnen worden. De onderzoeken worden verricht door een oogmeetkundige van Bartiméus. Ook is er in de bus alle gelegenheid om met een deskundige te praten over mogelijke begeleiding en training op het gebied van dagelijks leven. Bartiméus is specialist in leven met een visuele beperking. Alle ondersteuning is er op gericht om de kwaliteit van leven van slechtziende en blinde mensen te verbeteren.

Laura Lagaaij, regiomanager West bij Bartiméus: "Stichting Humanitas streeft in alles wat ze doen naar kwaliteit van leven en geluk. Onze samenwerking rondom de onderzoeksbus sluit hier perfect op aan. Het is gebleken dat het aantal mensen met een ouderdoms oogaandoening de komende jaren zal stijgen. Het is belangrijk dat deze mensen die dingen kunnen blijven doen waar ze gelukkig van worden. Een low vision onderzoek kan hierbij helpen. Door de samenwerking kunnen inwoners uit Rotterdam en omgeving vanaf nu ook hoogwaardig oogonderzoek krijgen in een comfortabele omgeving.”