Nieuws

Opnieuw volop digitale uitwisseling rond zorgprogramma’s

29 juni 2021

Op 24 juni 2021 verzamelden VGN-leden die met zorgprogramma’s (gaan) werken zich opnieuw in ZOOM om digitaal met elkaar uit te wisselen. Het mooie programma was voorbereid door de initiatiefnemers van de eerste geslaagde uitwisselbijeenkomst rond zorgprogramma’s van 7 januari j.l., Gemiva-SVG Groep, Sherpa, ’s Heerenloo aangevuld met Koraal. 25 deelnemers van 17 VGN-leden lieten zich hierdoor inspireren. De intentie is om eind dit jaar weer bij elkaar te komen.

Kennisnetwerk3

Programma 

Dagvoorzitter Marion Kersten (VGN) gaf aan het begin van de bijeenkomst een update over de leidraad Perspectief op Persoonsgerichte zorg. Deze is in het afgelopen jaar ontwikkeld door VGN-leden, kennispartners en stakeholders en dezelfde middag op een slotbijeenkomst werd gepresenteerd. De leidraad is samengesteld mede op basis van bestaande zorgprogramma's en vormt een inspiratiebron voor het (door)ontwikkelen ervan.  

De voorbereiders deelden vervolgens in subsessies hun eigen praktijken als opmaat voor een gesprek met de deelnemers over de vraagstukken die er liggen over hun eigen zorgprogramma’s: 
1)Hoe zien de zorgprogramma’s eruit? 
2)Hoe heb je de zorgprogramma’s ingedeeld? 
3)Hoe borg je de zorgprogramma’s en leren & ontwikkelen? 
 
In de plenaire afsluiting bleek dat er veel behoefte is om de uitwisseling voort te zetten. De vormgeving daarvan, bijv. als platform of netwerk, wordt nog verder verkend.  
 

 

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van: