Nieuws

Oproep: neem deel aan de heropende COVID-19 registratie

Vanwege de kritieke landelijke situatie rondom COVID-19 is de landelijke COVID-19 registratie van de academische werkplaats Sterker op eigen benen weer opgestart. Wekelijks worden nu het aantal besmettingen met COVID-19 binnen de instellingen opgevraagd, met een korte vragenlijst in Limesurvey. Zorgorganisaties die (opnieuw) hieraan bij willen dragen kunnen zich hiervoor aanmelden. Zorgorganisaties die al deelnamen aan de registratie wordt gevraagd om actief te (blijven) registreren.

Makkelijk lezen poster coronavirus

Waarom?

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de Academische werkplaats Sterker op eigen benen gevraagd om opnieuw meer inzicht te verschaffen in de situatie in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, zodat maatregelen en beleid hierop aangepast kunnen worden. Tijdens de eerdere golven van de coronapandemie bleek dit van grote waarde. Via factsheets (zoals hieronder) worden de inzichten breed beschikbaar gesteld.

Medewerkers van organisatie in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking kunnen aan de registratie bijdragen door wekelijks een korte, online vragenlijst in te vullen over COVID-19 besmettingen in hun organisatie. Zij kunnen zich aanmelden bij: sterkeropeigenbenen@radboudumc.nl 
 

Deze pagina is een onderdeel van: