Nieuws

Oproep voor inzenden dissertaties Ds. Visscherprijs 2022

02 juli 2021

Op 31 maart 2022 zal voor de veertiende keer de Ds. Visscherprijs worden uitgereikt aan de schrijver van het beste proefschrift op het terrein van de gehandicaptenzorg, dat tussen 1 november 2019 en 1 november 2021 is verdedigd. Personen, die in aanmerking willen komen voor de prijs, of die anderen voor de prijs willen voordragen, worden uitgenodigd publicaties in te zenden.

Ds Visscherprijs

De dissertatie moet een wetenschappelijke verhandeling zijn met een toegepast karakter. Daarmee wordt bedoeld dat de onderzoeksresultaten van praktische betekenis zijn voor de zorg aan en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking, en/of de verbetering van hun maatschappelijke positie. De ingezonden publicaties zullen naast hun wetenschappelijke impact ook worden beoordeeld op criteria van toegankelijkheid, originaliteit en maatschappelijke relevantie. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 20.000 bruto. Voor de genomineerden, die als tweede en derde worden verkozen, zijn prijzen van € 6.000 bruto beschikbaar.

Aanmelden

Aanmelden voor de prijs kan middels het invullen en opsturen van het aanmeldformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de Ds. Visscherprijs 2022 via jurysecretariaat@dsvisscherfonds.nl of ntzredactiesecretariaat@gmail.com.

De inzendtermijn voor de proefschriften loopt tot 1 november 2021. Zie voor verdere info: www.dsvisscherfonds.nl.

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: