Nieuws

Overzicht van nieuwe technologische toepassingen in de verstandelijk gehandicaptenzorg

10 maart 2023

Technologie helpt mensen met een beperking om hun eigen leven zo betekenisvol en zelfstandig mogelijk te leiden. Op de website van Zorg van Nu vind je een overzicht van innovaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook biedt deze website een stappenplan om technologie te implementeren in je organisatie.

Vrouw in rolstoel kijkt naar zorgrobot
Vrouw in rolstoel kijkt naar zorgrobot

Overzicht van innovaties

Er zijn al veel technologische innovaties beschikbaar in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Op de website van Zorg van Nu vind je een overzicht van innovaties voor mensen met een verstandelijke beperking en een licht verstandelijke beperking.

Hulp bij implementatie

Implementatie van zorgtechnologie betekent meer dan een product aanschaffen. Hoe richt je zo’n implementatieproces nu in? Om je hierbij te helpen heeft Zorg van Nu een stappenplan gemaakt. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden.

Onze Visie 2030: iedereen kan een betekenisvol leven leiden

Technologie is gericht op het realiseren van slimme oplossingen voor mensen met een beperking op het gebied van: wonen, leven, leren, werken, taal en gezondheid. In onze Visie 2030 hebben we onze ambities beschreven:

  • Technologie is onderdeel van de drie gemeenschappen (natuurlijk, persoonlijk en organisatorisch), waarin mensen met een beperking zich begeven. De focus ligt de eerste drie jaar op het versterken van de communicatie, mobiliteit en zelfstandigheid door de inzet van technologie.
  • VGN is onderdeel van een internationaal, publiek en privaat (kennis)netwerk waarin technologische toepassingen en innovaties plaatsvinden en via open source gedeeld worden. Leden kunnen hier op verschillende momenten in participeren.
Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: