Nieuws

Sprekers vastgelegd voor online bijeenkomst over gecertificeerde mbo-certificaten

30 maart 2021

Op donderdag 15 april organiseert de VGN een online bijeenkomst over erkende en door VWS gesubsidieerde mbo-certificaten, waarmee nieuwe medewerkers snel ingezet kunnen worden op een essentieel deel van de werkzaamheden binnen de zorg. Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn: Annette van Krimpen (Manager Educatie SDB Academy groep), Devie Rusch (beleidsadviseur arbeidsmarkt en opleiden Actiz) en Ramon de Groot (manager Academie Praktijkleren ’s Heeren Loo).

Het ministerie van VWS subsidieert 3000 erkende mbo-certificaten gericht op individuele ondersteuning. Met deze erkende certificaten zijn nieuwe medewerkers snel inzetbaar op een essentieel deel van de werkzaamheden binnen zorgorganisaties, en hoeven werkgevers geen inschrijfgeld te betalen. Een snelle leerroute is hard nodig voor een flexibele instroom en doorstroom van personeel. De VGN is al langer pleitbezorger van leereenheden en opleidingen op maat om zo ook een leven lang ontwikkelen echt mogelijk te maken.

Drie sprekers: SDB Academy, Actiz en 's Heeren Loo

De drie sprekers gaan tijdens de bijeenkomst in op alle ins en outs van de erkende mbo-certificaten, de bijbehorende subsidie en de voordelen voor de studenten én voor de werkgevers. Daarnaast vertelt Frank Bluiminck, directeur van de VGN, over het belang van opleiden op maat en een leven lang ontwikkelen. Jacqueline Donga, communicatieadviseur van Actiz leidt de bijeenkomst. 

Annette van Krimpen, Manager Educatie SDB Academy groep

Annette van Krimpen is een bevlogen onderwijsprofessional. Ooit gestart als verpleegkundige kwam ze al snel terecht in het domein van praktijkkennis-overdracht aan zij-instromers. Een paar jaar later stapte ze ook daadwerkelijk over naar de onderwijswereld, waar ze nu alweer een ruim decennium leiding geeft aan het actueel en aantrekkelijk houden van zorgopleidingen. Zoekend naar nog meer vernieuwing en flexibiliteit sloot ze zich aan bij de SDB Academy, waar ze verantwoordelijk is voor de opzet en implementatie van de Nationale Zorgklas.

Devie Rusch, beleidsadviseur arbeidsmarkt en opleiden Actiz

Devie Rusch is een ervaren beleidsmaker binnen de zorgsector. Sinds de uitbraak van de coronapandemie heeft hij zich met passie gericht op het ondersteunen van de zorgsector door de Nationale Zorgklas op te richten, en mbo-deelcertificaten mogelijk te maken. Devie werkte als onderwijskundige lange tijd voor Calibris (nu SBB). Al meer dan een decennium heeft hij zich verdiept in de arbeidsmarktvraagstukken in de zorgsector - zowel binnen de ouderenzorg als de gehandicaptenzorg. 

Ramon de Groot, manager Academie Praktijkleren ’s Heeren Loo

Ramon de Groot is manager bij de ’s Heeren Loo Academie. Samen met ROC’s en zorgorganisaties door het hele land werkt ‘s Heeren Loo aan het onderwijsconcept Praktijkgestuurd leren. Met dit concept willen zij het opleiden van toekomstige zorgprofessionals beter laten aansluiten bij de wens van cop het appèl dat cliënten op hen doen. Ontwikkeling op maat staat voor Ramon de Groot centraal, in de overtuiging dat een medewerker met groot werkgeluk ook cliënten met veel leefgeluk oplevert. Hij organiseerde visie- en strategische samenwerkingstrajecten en koos uiteindelijk voor zijn passie: ontwikkeling van en voor elke medewerker. 

Aanmelden voor de bijeenkomst

Tot maandag 12 april kun je je inschrijven voor deze online bijeenkomst over erkende en gesubsidieerde mbo-certificaten. Hier vind je meer informatie over de bijeenkomst, die met name interessant voor is HR-medewerkers, opleidingsfunctionarissen, recruiters en zorgmanagers van zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg. Daarnaast voor scholen.

De VGN organiseert na deze bijeenkomst een aantal spreekuren om dieper in te gaan op de eventuele vragen die tijdens deze bijeenkomst naar voren komen. Deze zijn gepland op: dinsdag 20 april van 12.00-13.00 uur, woensdag 21 april van 9.00-10.00 uur en donderdag 22 april van 9.00-10.00 uur. Meer informatie hierover volgt.

Ronella Bleijenburg

Deze pagina is een onderdeel van: