Nieuws

Succesvolle VGN Academie krijgt vervolg

12 juni 2019

Na een succesvol pilotproject van twee jaar gaat de VGN Academie door met het ontwikkelen van hoogwaardige leercontent voor de gehandicaptensector. VGN startte het project begin 2018 met 29 van haar leden. Alle VGN-leden krijgen nu opnieuw een aanbod om deel te nemen aan de VGN Academie. Een mooie kans om gebruik te maken van goede leercontent, een groot netwerk én een aanzienlijk prijsvoordeel van samen ontwikkelen en inkopen.

Yvonne Heijnen-Kaales, manager HRD van Cordaan en bestuurslid SOEC: De leercontent van de VGN Academie sluit goed aan bij de leerstijlen van onze medewerkers. Leren gebeurt bij ons meer en meer tijdens het werk en in de teams. Kleine leereenheden in plaats van traditionele trainingen zijn dan effectiever. Door de modulaire opzet met bouwstenen kunnen we op maat leertrajecten aanbieden aan onze medewerkers’.

Bouwstenen

De leercontent bestaat uit bouwstenen die de zorgorganisatie kan ‘streamen’ naar de eigen leeromgeving. Alle content van de VGN Academie kan op verschillende manieren en in combinatie met eigen leermethoden worden aangeboden aan de medewerkers. De bouwstenen bestaan uit korte e-learnings, video’s, praktijkopdrachten en werkvormen. Vanaf 2020 is alle leercontent ook bereikbaar voor organisaties die niet over een electronische leeromgeving (LMS) beschikken. Dit maakt deelname aan de VGN Academie ook interessant voor kleinere zorgorganisaties.

Leertrajecten

De volgende leertrajecten zijn (binnenkort) klaar voor gebruik:

  1. Systeemgericht werken
  2. Verstandelijke beperking basis / ontwikkelingspsychologie
  3. Psychiatrie, psychopathologie
  4. Gespreksvaardigheden
  5. Verslaving alcohol/drugs/gokken
  6. Licht Verstandelijke Beperking
  7. Ouder wordende cliënt (juli 2019)
  8. Autisme
  9. Wet Zorg en Dwang (oktober 2019)

Hanneke Kooiman, bestuurder ASVZ: ‘Medewerkers zijn positief over de leer- en ontwikkelmogelijkheden die hen aangeboden worden. Learning on the job vinden we heel belangrijk, e-learning is daarbij een heel goede ondersteuning en aanvulling. Dat krachten gebundeld worden in de VGN Academie is mooi, logisch en slim.

Doorontwikkeling

De VGN Academie blijft ook in 2020 leercontent ontwikkelen en er worden seminars georganiseerd. Er wordt verder een etalage ingericht waar zorgorganisaties zelf ontwikkelde leercontent kunnen plaatsen en delen. Daarnaast wordt bestaande leercontent samen ingekocht en gaat de VGN Academie nog meer samenwerken met kennisinstituten. Ook wordt ondersteuning aangeboden bij de implementatie van leertrajecten in de organisatie en wordt accreditatie voor leercontent aangevraagd.

Lid worden?

Uw zorgorganisatie kan vanaf 12 juni (opnieuw) deelnemen aan de VGN Academie. Er wordt naast een jaarlijkse bijdrage een eenmalige bijdrage gevraagd aan VGN-leden die niet hebben deelgenomen aan het pilotproject. De leden die hebben deelgenomen aan de VGN E-learnshop ontvangen een korting op deze bijdrage.

Bent u benieuwd welke zorgorganisaties meedoen aan het pilotproject of wilt u meer informatie over de beschikbare leercontent, kijk op www.vgnacademie.nl.

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van: