VGN maakt genomineerden Gehandicaptenzorgprijs 2012 bekend

"Stuk voor stuk zijn het juweeltjes", zegt juryvoorzitter Ina van Berkelaer-Onnes over de rijke oogst praktijkproducten die zijn aangemeld voor de Gehandicaptenzorgprijs van de VGN. Ook de ingediende onderzoekspublicaties zijn van een goede kwaliteit, minder in aantal maar alle verrijken het klinisch veld. Het was geen gemakkelijke opgave, maar vandaag maakt de jury de genomineerden bekend.

De Gehandicaptenzorgprijs 2012 wordt uitgereikt in twee categorieën, namelijk de beste onderzoekspublicatie en het beste praktijkproduct.

Genomineerden in de categorie Beste onderzoekspublicatie (op alfabetische volgorde)

  • Margriet Heim, Marjan Veen en Frank Velthausz (Esdégé-Reigersdaal in samenwerking met Heliomare revalidatie en de Universiteit van Amsterdam) met hun onderzoek naar het communicatieprogramma COCPvg in Esdégé-Reigersdaal.
  • Heidi Hermans (Amarant) en Thessa Hilgenkamp (Abrona) met de studies die zij deden naar de gezondheid van ouderen met een verstandelijke beperking.
  • Toinette Loeffen (Hogeschool Utrecht in samenwerking met Amerpoort, de Driestroom, Reakt e.a.) met haar onderzoek naar mogelijkheden voor mensen met een beperking om hun kunstzinnige talenten te ontwikkelen.

Genomineerden in de categorie Beste praktijkproduct (op alfabetische volgorde)

  • Greet Antuma, Alexandra Breedveld, Dytmer Hettinga, Merijn Lindeboom en Zwaan Miedema (Tjallingahiem) met hun handboek voor de behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jongeren met een lichte verstandelijke beperking.
  • Astrid Cornelissen (Cello) met de beweegmethode ter bevordering van de ontwikkeling van mensen met een ernstige meervoudige beperking.
  • Dick van de Weerd en Hans van Wouwe en (ASVZ) met hun boek dat beschrijft hoe orthopedagogische behandeling volgens de methode Triple-C vorm kan krijgen.

Benieuwd naar de winnaar? Kom naar de uitreikingsbijeenkomst!

Op woensdagmiddag 21 november maakt de jury de twee winnaars van de Gehandicaptenzorgprijs 2012 bekend. 
 

Over de Gehandicaptenzorgprijs

Met de Gehandicaptenzorgprijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt, wil de VGN kennisontwikkeling, kennisverspreiding en verdere professionalisering van de medewerkers  in de gehandicaptenzorg stimuleren. De winnaars ontvangen € 10.000,- en een sculptuur van kunstenaar Evert Bolt. De overige genomineerden ontvangen een aanmoedigingsprijs van  € 2.500,-.

Deze pagina is een onderdeel van