Nieuws

VGN organiseert vijfde platformbijeenkomst over duurzaamheid

11 augustus 2020

De VGN wil haar leden graag ondersteunen bij het oppakken en uitvoeren van hun maatschappelijke verantwoordelijkheden rond duurzaamheid. Daarom organiseren wij op dinsdag 13 oktober van 10.00–11.30 uur een digitale bijeenkomst van het Platform Duurzaamheid.

handen leggen zonnepaneel neer
Een zonnepaneel wordt geïnstalleerd, foto door senivpetro

Het afgelopen half jaar konden in verband met corona weinig bijeenkomsten worden georganiseerd. We pakken de draad nu weer op, maar deze keer digitaal. Op 13 oktober organiseert de VGN in samenwerking met Milieuplatform Zorgsector (MPZ) en Stichting Stimular een Webinar van 10.00–11.30 uur. Het is de vijfde bijeenkomst in een reeds lopende serie. De laatste bijeenkomst vond plaats in september 2019.

Programma

  • De VGN informeert u over de ontwikkeling en aanpak van de energietransitie en wat ons nog staat te wachten.
  • Zorgorganisatie ASVZ vertelt over haar route naar een duurzame en energiezuinige bedrijfsvoering. Hoe kijken we breder dan alleen voor de organisatie, maar juist ook maatschappelijk breed naar verduurzaming? ASVZ wordt bijgestaan door haar partner in duurzaamheid ‘Onze Zorg is Opgewekt’ en samen bespreken ze hun aanpak.
  • Het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ) geeft informatie over wat het centrum kan betekenen voor zorgorganisaties en hoe u bij de energietransitie en de verduurzaming geholpen kunt worden.

Het doel van de bijeenkomst is, gezien het digitale karakter, deze keer meer informerend dan discussiërend, maar wel om zoveel als mogelijk ervaringen te delen en te leren. Het Platform Duurzaamheid pakt met de sector samen het vraagstuk van duurzaamheid en energiebesparing op.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Frits Mul (fmul@vgn.nl).

Aanmelden

U kunt zich via deze link aanmelden voor de bijeenkomst.

Na aanmelding ontvangt u een week voor het Webinar de bevestiging met het programma, een link om in het webinar te komen en eventuele aanwijzingen voor uw laptop om de ontvangst zo goed mogelijk te organiseren.

Frits Mul
Frits Mul Senior beleidsadviseur

Deze pagina is een onderdeel van: