Nieuws

VGN richting kamerdebat: extra geld voor arbeidsvoorwaarden

Leestijd: 1 minuten
06 maart 2024

De VGN pleit met ActiZ, de Nederlandse ggz, NFU en NVZ, verenigd in de Brancheorganisaties Zorg (BoZ), om extra geld voor arbeidsvoorwaarden in de zorg beschikbaar te stellen. Dat doen de werkgeversorganisaties richting het Kamerdebat over het arbeidsmarktbeleid in de zorg op 6 maart. De koepels roepen Kamerleden op om gevolg te geven aan een eerder verschenen SER-advies om de loonkloof te dichten van specifieke groepen zorgprofessionals en medewerkers die onder marktniveau worden beloond.

Arbeidsmarktbeleid Zorg

Het Kamerdebat over het arbeidsmarktbeleid in de zorg vindt plaats op 6 maart om 14.30. Eerder riepen de BoZ-partijen richting de kabinetsonderhandelingen al op om werk te maken van werken in de zorg. In een oproep aan (toenmalige) informateur Plasterk werd eveneens aandacht gevraagd voor de beloningsachterstanden en het loopbaanbeleid.

Opleiden in de zorg

Voorts vraagt de BoZ in haar brief aandacht voor een kostendekkende vergoeding van regulier en strategisch opleiden binnen de zorg. Ook het wegnemen van belemmeringen voor regionaal werkgeverschap en het delen van personeel brengt de BoZ onder de aandacht. Daarvoor is nodig dat wet- en regelgeving samenwerking tussen zorgorganisaties stimuleert, in plaats van tegenwerkt. Volgens de BoZ-partijen vorderen eerdere afspraken hierover onvoldoende in het licht van de arbeidsmarktproblemen.

 

Bijgaand treft u de BoZ-brief aan de Tweede Kamer alsmede de brief aan toenmalig informateur Plasterk

Josien van Breda
Wil je meer weten?
Neem contact op met Josien van Breda

Deze pagina is een onderdeel van: