Nieuws

Vierde editie Han Nakken Prijzen geopend

17 februari 2016

Het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de afdeling Orthopedagogiek van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen looft iedere twee jaar, in samenwerking met de Stichting OOO, de Han Nakken Prijzen uit voor de beste wetenschappelijke prestatie en de opmerkelijkste praktijkprestatie op het gebied van personen met Zeer Ernstig Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (ZEVMB).

Op vrijdag 9 december 2016 worden de Han Nakken prijzen voor de vierde maal uitgereikt. De prijsuitreiking en de daaraan gekoppelde Han Nakken lezing zal plaatsvinden in het Van Swinderen Huys, een prachtig gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Kandidaten kunnen zich tot 15 juli 2016 aanmelden voor de wetenschappelijke prijs en voor de praktijkprijs. Voor de wetenschappelijke prijs geldt dat de publicatie tussen 1 juli 2014 en  1 juni 2016 in een wetenschappelijk tijdschrift of andere forum heeft plaats gehad of gaat plaatsvinden en dat de eerste auteur in Nederland of Vlaanderen werkzaam moet zijn. Deze periode geldt ook voor de praktijkprestatie en ook hiervoor geldt dat de eerste verantwoordelijke werkzaam moet zijn in Nederland of Vlaanderen. De jury beoordeelt de inzendingen van de praktijkprijs op originaliteit, wetenschappelijke onderbouwing, overdraagbaarheid, toepasbaarheid en de mate waarin het een oplossing biedt voor mensen met ZEVMB.

Zie voor het complete reglement en aanmeldingsformulieren: www.rug.nl/hnprijs 

Han Nakken


De Han Nakken lezing en de Han Nakken prijzen zijn een eerbetoon aan het werk van de in juli 2010 overleden prof. dr. Han Nakken. Hij wordt gezien als pionier op het gebied van onderzoek naar het verbeteren van zorg voor personen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. De lezing is een initiatief van het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities (PMD). Met dit initiatief wil het Centre het gedachtegoed van Han Nakken eren.

Johan de Koning
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan de Koning