Nieuws

Vouchers voor kruis-bestuiving tussen mbo en gehandicaptensector

16 juni 2020

Door samenwerking tussen zorgprofessionals vanuit de gehandicaptensector, ervaringsdeskundigen en mbo-docenten kan de dagelijkse praktijk van de gehandicaptensector beter voor het voetlicht worden gebracht bij mbo-studenten (maatschappelijke) zorg. De voucher vanuit het ZonMw kennisprogramma Gewoon Bijzonder van maximaal €10.000 biedt hiervoor financiële ondersteuning.

Achtergrond 

Doel van de ‘Gewoon Bijzonder-vouchers’ is om kruisbestuiving tussen mbo (maatschappelijke) zorgopleidingen (bijv. verzorgende IG, mbo-verpleegkundige, persoonlijke begeleider gehandicaptenzorg) en de gehandicaptensector te bewerkstelligen. Een voucher biedt financiële ondersteuning bij het organiseren en uitvoeren van deze kruisbestuiving en is bedoeld voor een mbo (maatschappelijke) zorgopleiding en een gehandicaptenzorginstelling samen. Met de voucher kunnen zorgprofessionals, samen met ervaringsdeskundigen, gastlessen verzorgen op het mbo; en docenten van het mbo de gehandicaptensector beter leren kennen en hun kennis overbrengen naar de praktijk. Inzet is om de dagelijkse praktijk van de gehandicaptensector beter voor het voetlicht te brengen bij mbo-studenten (maatschappelijke) zorg.

Aanvraag 

In totaal is er in de periode van 15 juli 2020 t/m 25 februari 2021 vanuit het ZonMw programma Gewoon Bijzonder € 100.000,- beschikbaar met een maximum van € 10.000,- per voucher. Hierbij geldt het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Indien het totale budget van € 100.000,- uitgeput is voordat de sluitingsdatum is bereikt, dan sluit de oproep.  Een mbo en een gehandicaptenzorginstelling kunnen gezamenlijk een aanvraag indienen. De hoofdaanvrager, projectleider en bestuurlijk verantwoordelijke zijn afkomstig ofwel vanuit een mbo, ofwel vanuit een gehandicaptenzorgorganisatie. De partij die geen hoofdaanvrager is, is mede-aanvrager. Voor informatie over de randvoorwaarden en de aanvraagprocedure, klik hier.

 

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van: