Nieuws

Webinar Digivaardig in de zorg

Leestijd: 1 minuten
03 maart 2022

Op 6 april 2022 verzorgt Digivaardig in de Zorg van 10 tot 11 uur een webinar speciaal voor de gehandicaptenzorg. Er zullen ervaringsverhalen uit de gehandicaptenzorg worden gepresenteerd en er wordt algemene informatie geven over het opzetten van een project Digitale Vaardigheden en de daarvoor beschikbare hulpmiddelen. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Iedereen die vanuit de eigen functie geïnteresseerd is en wil bijdragen aan het digitaal vaardiger maken van medewerkers in de gehandicaptenzorg is welkom.

logo digivaardig in de zorg

Digitaal

Het gebruik van digitale hulpmiddelen is ook in de gehandicaptenzorg niet meer weg te denken. En de toepassing daarvan neemt snel toe en verbreedt zich steeds verder. Dit vraagt het nodige van medewerkers. Digitale vaardigheden zijn niet iedereen van nature gegeven. Digivaardig in de Zorg ondersteunt en enthousiasmeert de ontwikkeling van digitale vaardigheden van medewerkers (en daarmee van organisaties) in de zorg. Dit komt het werkplezier en de kwaliteit van de ondersteuning en zorg ten goede.

Delen is leren

Tijdens dit webinar delen gehandicaptenzorgorganisaties die al langer bezig zijn met bewuste ontwikkeling van digitale vaardigheden hun ervaringen, tips en tricks. Simone Freijer, projectleider bij Middin vertelt haar ervaringen en Programmamanager Suzanne Verheijden (zelf afkomstig uit de gehandicaptenzorg) informeert je over de succesfactoren van een project Digitale vaardigheden. Ook laat zij zien welke ondersteuning Digivaardig in de Zorg biedt voor een project. Want waarom zou je zelf het wiel uitvinden?

Oriënteer je je op dit onderwerp? Wil je een vliegende start maken met een project Digitale Vaardigheden? Of ben je al bezig maar zoek je tips om nog meer effect te bereiken? Schrijf je snel in: https://www.digivaardigindezorg.nl/event/ervaringen-delen-gehandicaptenzorg/ !

Digivaardig in de Zorg

Al een flink aantal jaren ondersteunt de Stichting Arbeidsmarktfonds Gehandicaptenzorg (de StAG) het initiatief Digivaardig in de Zorg. De missie van dit samenwerkingsverband luidt: iedereen in de zorg voldoende digivaardig om goede zorg te kunnen leveren. In de coalitie werken tientallen partijen samen aan dit doel. 

Meer informatie? Zie de websites
Digivaardigindezorg
StAG (arbeidsmarktgehandicaptenzorg.nl)

portretfoto van Gerard Schoep
Wil je meer weten?
Neem contact op met Gerard Schoep