Nieuws

'Zorg is belangrijkste thema bij verkiezingen'

08 augustus 2012

Zorg is volgens de Nederlandse kiezer het belangrijkste thema in de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Kiezers maken zich zorgen over de betaalbaarheid, de kwaliteit en de toegankelijkheid van de zorg. Dat blijkt uit een enquête van ProDemos en EenVandaag onder de leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Meer dan een kwart van de 28.000 ondervraagden gaf aan dat de zorg voor hen het belangrijkste onderwerp is. De eigen bijdrage in de zorg en de versobering van het basispakket houden deze mensen bezig.

Uitkomst
De uitkomst van de enquête is gebaseerd op de antwoorden van de eerste 2.500 respondenten uit het EenVandaag Opniniepanel. De eerste vraag betrof een open vraag: 'Welk onderwerp weegt voor u het zwaarst bij het bepalen van uw stem bij de komende Tweede Kamerverkiezingen?’. 305 deelnemers antwoordden met 'Zorg'.

Op 29 augustus wordt een verkiezingsdebat over de zorg gehouden. Politici en vertegenwoordigers uit het veld gaan tijdens het Grote Zorgdebat met elkaar in discussie over de vraag hoe de groeiende vraag naar zorg, kwaliteit en kostenbeheersing zich tot elkaar verhouden. Het is voor medewerkers van VGN-leden mogelijk het Grote Zorgdebat kosteloos bij te wonen. Meld u daarvoor aan via www.knmg.nl/zorgdebat.

Stemwijzer
De uitslag van de enquête is door ProDemos gebruikt bij het bepalen van de stellingen in de nieuwe StemWijzer. De nieuwe StemWijzer komt maandag 13 augustus online.

Bron: Skipr/VGN

Deze pagina is een onderdeel van: