Artikelen door Rianne Wouters-van Wijngaarden

 1. In de maand december van 2020 kunnen medewerkers conform de afspraken in de CAO Gehandicaptenzorg aanspraak maken op een eindejaarsuitkering en een eenmalige uitkering. In dit artikel worden de regels omtrent beide uitkeringen voor u op een rij gezet.

  • Aantrekkelijk werk
 2. Het kabinet wil dat mensen meer ruimte krijgen om te kiezen hoe ze werken en zorgen willen combineren. Daarom neemt het kabinet een derde stap in de verlofregelingen voor ouders van jonge kinderen. Zij krijgen vanaf augustus 2022 negen weken van het ouderschapsverlof deels doorbetaald. Het kabinet wil het daarmee aantrekkelijker maken voor ouders om het ouderschapsverlof daadwerkelijk op te nemen.

  • Aantrekkelijk werk
 3. De Rijksoverheid heeft een update gepubliceerd van het Kennisdocument Premiedifferentiatie WW.

  In deze nieuwe versie van het Kennisdocument zijn een aantal wijzigingen opgenomen ten opzichte van het vorige Kennisdocument waaronder de volgende wijzigingen:

  • Aantrekkelijk werk
 4. Welke feestdagen vallen in 2020 op doordeweekse dagen? Op hoeveel uren feestdagenverlof heeft een werknemer in de gehandicaptenzorg in elk geval recht? Welke feestdagenverlofregeling geldt wanneer de jaarurensystematiek door mijn organisatie nog niet wordt toegepast?

  • Aantrekkelijk werk
 5. De Hoge Raad heeft vandaag een belangrijke uitspraak gedaan over de vraag of een werkgever verplicht is mee te werken aan het einde van de arbeidsovereenkomst van een werknemer die twee jaar of langer arbeidsongeschikt is, zodat die werknemer een transitievergoeding kan ontvangen. De Hoge Raad bepaalt dat werkgevers in de regel arbeidsovereenkomsten na twee jaar ziekte niet slapend mogen houden. Zij moeten daarom op verzoek van de werknemer meewerken aan het einde van de arbeidsovereenkomst en de wettelijke transitievergoeding betalen. Dit kan alleen anders zijn als de werkgever gerechtvaardigde belangen heeft om de arbeidsongeschikte werknemer toch in dienst te houden, bijvoorbeeld als er een reëel uitzicht is op re-integratie. Een uitgebreide toelichting leest u hieronder.

  • Aantrekkelijk werk
 6. Openingstijden CAO Helpdesk

  Nieuws -

  De CAO Helpdesk is vanaf maandag 2 september telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. 
   
   

  • Aantrekkelijk werk