Nieuws van leden

Actueel
 1. Zeker 283 diensten waarvoor de Gemiva-SVG Groep in de afgelopen maand geen vervanging hoefde te zoeken. Dat is tot nu toe het resultaat van de mogelijkheid die Gemiva heeft om zelf spoedanalyses te doen op coronatesten. Het testteam van deze Zuid-Hollandse gehandicaptenzorgorganisatie kan sinds 10 december een deel van de afgenomen PCR-tests zelf analyseren. Medewerkers met coronagerelateerde klachten weten daardoor binnen drie uur na de test of ze corona hebben. Gemiva zet deze mogelijkheid alleen in voor zorgmedewerkers die binnen 24 uur moeten werken.

  Testteam Gemiva-SVG Groep
 2. Sjaak Kranendonk is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Syndion, organisatie voor dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Hij volgt Jeanette Schenk op, zij was de afgelopen periode waarnemend voorzitter. Schenk blijft als vice-voorzitter lid van de Raad van Toezicht. Daarnaast is Marc Dijkstra per 1 januari toegetreden als toezichthouder bij Syndion. Hiermee bestaat de huidige Raad van Toezicht uit vijf leden, namelijk Sjaak Kranendonk, Jeanette Schenk, Marc Dijkstra, Marjan Visser en Paul Nijssen.

  Sjaak Kranendonk en Marc Dijkstra
 3. Philadelphia gelooft in de kracht van muziek en ontwikkelde daarom Muziek werkt zo!. Met deze prijswinnende methodiek kan iedereen muziek inzetten in de zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Ook als je geen muzikale achtergrond hebt. Om begeleiders, ouders en andere zorgspecialisten te stimuleren muziek in te zetten, komt bij deze methode nu ook een handig werkboek.

  Muziek boek
 4. Inspirerende samenwerking tussen ASVZ en Blijdorp

  Nieuws van leden

  Al 16 jaar werken cliënten van ASVZ bij Diergaarde Blijdorp. Ze werken in het groen van de dierentuin en maken de verblijven schoon van onder andere de kamelen en de olifanten. De samenwerking tussen zorgorganisatie en dierentuin begon onwennig, inmiddels kunnen ze niet meer zonder elkaar.

  ASVZ
 5. Sinds april 2021 is Bas Holvast, vanwege het vertrek van Remco Bakker, ingestapt als interim-bestuurder bij de Raphaëlstichting. De stichting is verheugd dat hij als bestuurder aan de stichting verbonden blijft. Samen met Annemarie Zuidweg vormt hij het collegiaal bestuur.

  Bas Holvast
 6. De Europese Investeringsbank (EIB) leent 100 miljoen euro aan zorgorganisatie Ipse de Bruggen voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen met financiering uit eigen middelen investeert Ipse de Bruggen in de periode 2020 – 2029 ruim 250 miljoen in haar vastgoed. Deze investeringen gaan naar nieuwbouw, renovatie en verduurzaming.

  Andrea van Steensel
 7. Op woensdag 24 november kwamen de vaccins bij Dichterbij binnen. Direct die avond ontvingen de eerste zorgmedewerkers hun booster-vaccinatie. De eerste bewoners van Dichterbij kregen vanochtend bezoek aan huis van de vaccinatieteams. Hylke Kerstens, projectleider vaccineren: ‘De komende drie weken kunnen we in totaal zo’n 5.000 cliënten en medewerkers de mogelijkheid bieden tot extra bescherming tegen het coronavirus. Daar zijn we enorm dankbaar voor!’

  Dichterbij
 8. Vandaag publiceert Middin de eerste aflevering van een nieuwe serie van tien podcasts over het leven met een licht verstandelijke beperking (LVB). Deze keer nemen nemen naast de medewerkers ook cliënten van Middin deel aan de gesprekken. Boris van der Ham, voorzitter van de VGN, is spreker in een aflevering die op 15 december verschijnt en die gaat over het meedoen in de samenleving voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

  Logo Studio LVB