Nieuws van leden

Actueel
 1. Hotel-restaurant Abrona sluit op 1 juni 2020 definitief haar deuren. Abrona in Oudewater bestaat sinds 1999 en was het eerste hotel in Nederland waar mensen met een verstandelijke beperking werkten. Het was jarenlang een geliefde plek voor vele gasten uit binnen- en buitenland, voor de cliënten en medewerkers die hier werkten en hun familie en kennissen.

  Hotel restaurant Abrona
 2. Koningin Máxima bracht donderdag 14 mei een bezoek aan woonzorglocatie Drentheplantsoen van Middin in Den Haag. Zij hoorde hoe Middin in de huidige situatie zorg en ondersteuning biedt aan haar bewoners, met inachtneming van de huidige corona maatregelen.

  Koningin Maxima op bezoek bij Middin
 3. De coronacrisis heeft een enorme impact op het leven van de cliënten en medewerkers van zorgorganisatie Dichterbij. Bewoners kunnen niet naar hun dagbesteding, mogen er niet op uit en hun familie mag niet op bezoek komen. Moeder Thea Van Daal-Siebers deelt haar ervaringen van de afgelopen weken.

  Interview Dichterbij
 4. Bij zorginstelling Elver zijn ze trots op de creatieve initiatieven die ontstaan vanuit verschillende hoeken binnen de organisatie. Hierdoor ontstaan positieve momenten voor de bewoners, maar kun je als begeleider ook even relativeren en weer klaar staan wanneer de bewoners het moeilijk hebben. Daarnaast bereidt de organisatie zich voor op mogelijke besmettingen met een quarantaine-afdeling.

  Wandeling zorginstelling Elver
 5. In juli 2020 is de behandelzorg van Lijn5 overgedragen en afgerond. Een groot deel van de jeugdhulp aan cliënten en gezinnen wordt voortgezet door andere zorgorganisaties. Vaak met behoud van de nu betrokken medewerkers en locaties. Zo blijft de jeugdhulp - met daarbinnen de opgebouwde expertise van Lijn5 rond cliënten met een licht verstandelijke beperking - behouden.

 6. ‘De gehandicaptenzorg zet wel degelijk stappen: wat gaan we doen om van een ‘nee tenzij’ een ‘ja mits’ te maken? En dat doen ze hartstikke goed.’ Dat zei minister Hugo de Jonge gisteren tijdens een werkbezoek aan Tragel in Terneuzen tegen Omroep Zeeland.

  werkbezoek Hugo de Jong