Nieuws van leden

Actueel
 1. Op 12 oktober 2023 gaat de documentaire feestelijk in première op De Heygraeff voor bewoners en begeleiders en ’s avonds is er een openbare vertoning waar iedereen welkom is met na afloop een nagesprek onder leiding van Vincent Bijlo.

  Documentaire
 2. Pier de Boer-prijs 2023 voor Parc Spelderholt

  Nieuws van leden 18 september 2023

  De winnaar van de Pier de Boer prijs 2023 is bekend! De tweejaarlijkse prijs is vanavond uitgereikt aan Parc Spelderholt. Met hun Academie Spelderholt geeft de organisatie jongeren met een verstandelijke beperking de kans om een uniek vierjarig ontwikkeltraject te volgen en af te sluiten met een erkend certificaat (MBO niveau 1). Juryvoorzitter Joos Vaessens: ‘Parc Spelderholt sprong er uit door de grote impact van hun werk op de toekomst van mensen met een verstandelijke beperking.’

  Parc Spelderholt
 3. Zorgorganisatie Abrona lanceert in oktober in het gezondheidscentrum in De Meern de allereerste Multidisciplinaire Poli voor Obesitas in Nederland die zich specifiek richt op volwassenen met een verstandelijke beperking.

  Obesitas kliniek Abrona
 4. De Raphaëlstichting biedt (nieuwe) medewerkers de mogelijkheid om een officieel erkend mbo-certificaat te behalen waarmee zij kunnen werken in de gehandicaptenzorg. Naast het bestaande leeraanbod is dit een mooie aanvulling om middels een verkort traject meteen te kunnen werken als gecertificeerd begeleider.

  Opleiding Raphaelstichting
 5. De Jostiband, het beroemde Nederlandse muziekgezelschap bestaande uit muzikanten met een verstandelijke beperking, nodigt het publiek uit voor een uniek kijkje achter de schermen in hun nieuwe documentaire. De film, onderdeel van het project 'Jostiband voor iedereen', onthult niet alleen de voorbereidingen voor hun hartverwarmende concerten, maar ook de betekenis van muziek in het leven van deze bijzondere muzikanten. In de documentaire worden orkestleden Peter, Britt en Levi gevolgd.

  jostiband
 6. In een nieuwe theatervoorstelling waarin verschil de norm is, spelen vier mensen met een licht verstandelijke beperking de hoofdrol. Ze nemen je mee in hun wereld en laten je zien hoe belangrijk het is om je verwant te voelen met anderen. Theatergezelschap Gehring en Ketelaars (G&K) en de LFB (landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking) laten hiermee horen, zien en voelen dat mensen met een verstandelijke beperking een eigen, unieke stem hebben.

  de verwanten
 7. In de documentaire 'Dit is hoe ik het zie' laat actrice Aysegül Karaca ons zien hoe zij leert leven met haar slechtziendheid. Dertig jaar lang verwaarloost ze haar visuele beperking, totdat dit haar volledig opbreekt. De documentaire laat zien hoe Aysegül tijdens een revalidatietraject haar slechtziendheid onderzoekt en omarmt. Een inspirerend verhaal dat de toegevoegde waarde van revalideren heel mooi weergeeft. Een kijktip van Visio.

  Documentaire Dit is hoe ik het zie
 8. De cursus ‘bankjes maken’ is onderdeel van het succesvolle kunstproject Re-creatie op De Heygraeff. Wat in 2019 begon als een project met gastkunstenaars is uitgegroeid tot een onderzoek naar een nieuwe creatieve zorggemeenschap met kunst en cultuur als de verbindende schakel. Je kunt je nu aanmelden voor deze cursus.

  persfoto cursus bankjes maken voor De Heygraeff_foto Robin Weidner.