Nieuws van leden

Actueel
 1. DROOM! appeltaart van DROOM! is door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen Bekroond met Goud. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. DROOM! mag de titel de komende 6 maanden voeren voor DROOM! appeltaart. Dit maakte zorgorganisatie Driestroom bekend.

  appeltaart
 2. Medewerkers hebben een schat aan ideeën om vernieuwend te werken in de zorg. Met die wetenschap daagt zorgorganisatie Reinaerde hen uit om met hun eigen idee aan de slag te gaan. Dat gebeurt sinds 2020 met het programma Vernieuwend Werken in de Zorg en het ideeënplatform de Dare to Care box. Op donderdag 22 april ontmoetten 43 medewerkers die op deze manier al eerder betrokken waren bij vernieuwing, elkaar in een online bijeenkomst. Daar werden zij opgeroepen om andere medewerkers te stimuleren ook hun eigen idee te delen en te realiseren.

  Innovatie
 3. Hoe kun je brand en koolmonoxidevergiftiging voorkomen en wat moet je doen als er onverhoopt toch brand uitbreekt? De antwoorden op deze vragen staan op www.brandweer.steffie.nl een nieuwe website van Steffie die onder andere bedoeld is voor mensen met een verstandelijke beperking, laaggeletterden en anderstaligen. Samen met zorgorganisatie Ipse de Bruggen en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant lanceerde Leer Zelf Online dit digitale leermiddel.

  Lancering website brandweer.steffie.nl met Jolanda en Martin_fotograaf Jaimy Sanrodji.JPG
 4. De documentaire ‘Wat kan je wel!?’, een samenwerking tussen Omroep Brabant en SDW, is genomineerd voor de NL Awards. De NL Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. ‘Wat kan je wel!?’ is hiervoor ingezonden door Omroep Brabant. De documentaire is genomineerd in de categorie ‘beste videoproductie 2020’. De online uitreiking vindt plaats op 27 mei.

  Deelnemers bekroonde serie
 5. Esdegé-Reigersdaal, een zorgorganisatie uit de kop van Noord-Holland, heeft zich aangesloten bij de LifeWise Community: organisaties die het methodisch kader LifeWise inzetten voor de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende complexe problematiek. Life Wise werd in 2017 gestart door zorgorgansaties Cordaan en Middin.

  LifeWise
 6. Per 1 maart heeft ORO Behandeling & Expertise haar intrek genomen in gebouw ’t Warant van GGZ Oost Brabant in Helmond. Deze fysieke bundeling van kennis en kunde is een belangrijke stap in de reeds nauwe samenwerking tussen ORO en GGZ Oost Brabant op weg naar een integraal netwerk rond kwetsbare mensen in Zuidoost-Brabant.

  Foto Warant
 7. Net als iedereen willen ook mensen met een ernstig verstandelijke beperking begrepen worden in hun behoeften en emoties. De afgelopen maanden is bij Prinsenstichting, een organisatie in Purmerend die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, ervaring opgedaan om technologie in te zetten om onbegrepen gedrag van cliënten vroegtijdig te signaleren en beter te begrijpen.

  HUME sok
 8. Remco Bakker, voorzitter raad van bestuur van de Raphaëlstichting, gaat na negen jaar met hart en ziel verbonden te zijn geweest aan de stichting, een nieuwe uitdaging aan bij het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ). Per 1 mei zal hij bij het CIZ aantreden als lid raad van bestuur.

  Remco Bakker