Nieuws van leden

Actueel
 1. Studio 3 is een productie- en naaiatelier met een eigen winkel. Wij maken eigentijdse woon- en modeartikelen. Studio 3 biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vrijdag 15 oktober openen we in het bijzijn van wethouder Bob Roelofs de deuren van deze unieke winkel en werkplek. De wethouder heeft onder andere burgerparticipatie in zijn portefeuille, ook is hij wijkwethouder van Klarendal, de wijk waar Studio 3 in ligt.

  Studio 3 Atelier
 2. Genomineerden Special Media Awards 2021 bekend

  Nieuws van leden

  Op 5 november 2021 reikt Amerpoort tijdens de Week van de Mediawijsheid voor de derde keer de Special Media Awards uit, een jaarlijkse prijsuitreiking voor mediamakers met een verstandelijke beperking. Uit een recordaantal inzendingen heeft de vakjury 30 genomineerden geselecteerd in 10 categorieën. De genomineerden laten met hun bijdrage zien hoe je (sociale) media op een positieve manier kunt inzetten. Irene Moors en Kevin van den Berg presenteren het feestelijke programma bij Beeld en Geluid in Hilversum. De presentatie op de rode loper wordt verzorgd door Co Hases.

  Genomineerden Special Media Awards 2021
 3. 's Heeren Loo, de grootste zorgorganisatie voor mensen met een (verstandelijke) beperking hijst vandaag, op coming-out dag, de Progress-vlag. Daarmee vraagt ook 's Heeren Loo aandacht voor lhbtiq+. Op het hoofdkantoor in Amersfoort, en op tal van locaties elders in het land, wordt de vernieuwde regenboogvlag gehesen. 

  's Heeren Loo
 4. Op donderdag 30 september is de Pier de Boer-prijs 2021 uitgereikt aan het beste project dat meedoen door leren en werken mogelijk maakt voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor de prijs waren drie projecten genomineerd. De winnaar van de prijs is het project LET PHUSIS WORK; maak werk van je dromen! Stichting Phusis uit Assen heeft een geldbedrag van €30.000,-- en een kunstwerk ontvangen.

  Uitreiking Pier de Boer prijs 2021
 5. Op vrijdag 1 oktober was het feest bij locatie De Opmaat in Nieuw-Wehl. De samenwerking met De Onderwijsspecialisten werd gevierd door een officiële openingsdag. Een samenwerking tussen de scholen De Rabot (SO) en De Ziep (VSO), onderdeel van De Onderwijsspecialisten en De Opmaat onderdeel van Elver. Opgezet om zorg en onderwijs te bieden in een veilige omgeving aan kinderen tot 18 jaar.

  Samenwerking Elver en De Onderwijsspecialisten
 6. Toen corona uitbrak moesten de bewoners van Reinaerde op De Heygraeff op de woning blijven. Hier kregen ze hun dagbesteding. Dus ook de mensen die gebruik maakten van dagbesteding buitenshuis. Dat pakte goed uit voor sommige bewoners. Met familie, begeleiders en anderen is daarop in twee woningen gekeken of en wat we daarvan kunnen leren. Wat blijkt is dat dagbesteding in de woning soms beter past bij een cliënt. Deze vorm van dagbesteding noemen we dagbeleving. Deze willen we nu voor meer cliënten op maat gaan organiseren. Voor een betere kwaliteit van hun leven.

  Dagbesteding
 7. De Special Theater Eenakter Roadshow is een wedstrijd waarin kunst- en theatergezelschappen voor mensen met een beperking zichzelf kunnen profileren voor een breder publiek. De wedstrijd is uitgeschreven door Special Arts, een stichting die kunst- en theatergezelschappen voor mensen met een beperking een platform biedt. Theater Klare Taal, werkpost van Driestroom, is één van de kanshebbers om op te treden tijdens het landelijke Eenakterfestival.  

  Theater Klare Taal
 8. Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) kunnen zich moeilijk staande houden in de samenleving. Ze worden vaak niet begrepen door de overheid en instanties. Een escaperoom helpt ambtenaren en anderen die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met mensen met een LVB om de bureaucratische kloof naar de kwetsbare burger te verkleinen. Het Noordelijk Platform Gehandicaptenzorg (NPGZ) reikt jaarlijks een Stimuleringsprijs uit aan één van haar leden. De jury wees de bedenkers van de escaperoom aan als de winnaar van de NPGZ-Stimuleringsprijs 2021. Dr. Alain Dekker overhandigde een cheque van €10.000,- aan Humanitas DMH. Volgens Dekker sluit het initiatief naadloos aan bij het huidige tijdsgewricht.

  Humanitas DMH winnaar