Nieuws van leden

Actueel
 1. Woensdag 13 juli bezocht Minister Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, Dagcentrum Floriande in Hoofddorp. Dit is een dagcentrum voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Floriande maakt onderdeel uit van Ons Tweede Thuis.

  Werkbezoek conny helder Ons Tweede Thuis
 2. Driestroomband Jukebox heeft een eigen nummer geschreven met de titel Alledaags Geluk. Het nummer gaat over de kleine geluksmomenten in het leven; bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper, wandelen of lekker sporten. Voor iedereen is dat anders. In de videoclip van dit nummer bezoeken de muzikanten van Jukebox meerdere plekken die hen gelukkig maken. Met als slotstuk: een optreden van de voltallige band.

 3. GGMD publiceert jaarverslag in gebarentaal

  Nieuws van leden

  GGMD voor Doven en Slechthorenden publiceert het jaarverslag 2021 in geschreven tekst en Nederlandse Gebarentaal. Zo kunnen dove en slechthorende mensen in hun moedertaal het jaarverslag lezen. Bij elk hoofdstuk van de online publicatie is een samenvatting toegevoegd. Deze is beschikbaar in zowel tekst als in gebarentaal.

  GGMD jaarverslag
 4. Steeds meer mensen met een verstandelijke beperking krijgen kinderen. Voor hen brengt het ouderschap extra uitdagingen met zich mee. De interventiemethode HouVast ondersteunt ouders met een LVB en helpt ze hun kinderen veilig en goed op te voeden. Nieuw is de podcastserie over HouVast waarbij trainer Max Ohlenschlager in gesprek gaat met verschillende professionals om uit te zoeken hoe HouVast in elkaar steekt en wat de methode ouders en het gezin brengt.

  Ouders met een LVB
 5. Vierde uitreiking Special Media Awards

  Nieuws van leden

  De vierde landelijke editie van de Special Media Awards vindt plaats op donderdag 10 november 2022 bij Beeld & Geluid in Hilversum, in de Week van de Mediawijsheid. Deze uitreiking is er voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Samen met Netwerk Mediawijsheid en de VGN wil Amerpoort met dit evenement op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven voor iedereen. Na een geslaagde avond vorig jaar belooft het dit jaar weer een groot feest te worden. Met een rode loper, live muziek, pers, reporters en presentatie door Kevin van den Berg en Irene Moors. Het evenement zal ook live te zien zijn op YouTube.

  Special Media Awards
 6. Het Noordelijke Platform GehandicaptenZorg heeft op 23 juni tijdens het NPGZ Kennisfestival de NPGZ Stimuleringsprijs 2022 uitgereikt aan onderzoekers van Trajectum. Zij kregen de prijs voor hun initiatief om stress te verminderen door biofeedback en muziek.

  Winnaars Stimuleringsprijs