Nieuws van leden

Actueel
 1. Hoeve Sprey is genomineerd voor de EZK Energie Award van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met deze prijs geeft het ministerie bekendheid aan het belang van energiebesparing en de mogelijkheden voor verduurzaming van de energiehuishouding van ondernemingen.

  Hoeve Sprey
 2. Stemmen voor de Europese Verkiezingen kan voor mensen met een verstandelijke beperking soms erg lastig zijn. Hoe stem je eigenlijk en mag mijn begeleider mee in het stemhokje? Maar ook; wat gebeurt er met mijn stem als ik niet ga stemmen? Deze en veel andere vragen worden in de weken voor de verkiezingen beantwoord via de Verkiezingstelefoon die er is om de verkiezingen toegankelijker te maken. Ook is er op 30 mei een live-uitzending om uitleg te geven over de Europese Verkiezingen

  Verkiezingstelefoon
 3. Stichting Milo is door het ministerie van VWS erkend als expertiseorganisatie in de Zintuiglijke Gehandicaptenzorg. Hiermee is Milo nu een erkend expertisecentrum voor ondersteunde communicatie (OC). Dit is een belangrijke mijlpaal in het streven naar betere zorg en kennis voor kinderen en jongeren die niet of nauwelijks kunnen praten én hun communicatiepartners (denk aan ouders, familie en begeleiders). De erkenning als expertiseorganisatie helpt Milo om kennis verder te delen en onze behandelingen en opleidingen verder te onderbouwen en te vernieuwen.

  Milo
 4. Op donderdag 6 juni zullen de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsvinden. Ook dit keer zal stichting Prokkel met de campagne Inclusieve Stembureaus ervoor zorgen dat er in nog meer gemeenten een of meer stembureaus zullen zijn waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking actief zijn als vrijwilliger.

  Prokkel stemmen
 5. ‘Ongelooflijk trots ben ik op deze eerste groep van 12 afstudeerders van deze bijzondere opleiding tot verpleegkundige niveau-4. Het is een pittige studie die ze na drie jaar met succes hebben afgerond. Daarnaast vind ik het geweldig dat drie regionale zorgaanbieders uit verschillende sectoren zo hun krachten hebben gebundeld om zorgtalent te vinden en te behouden voor nu en in de toekomst. MaasZorgWerkt echt!’

  MaasZorgWerkt
 6. Mensen met een verstandelijke beperking of die moeite hebben met lezen maken een stuk minder gebruik van hun stemrecht dan andere kiezers. Daarom is er voor stemgerechtigden in Nederland een stemhulp met Steffie gemaakt. Steffie legt het stemmen eenvoudig uit, zodat iedereen zich goed kan voorbereiden voor een bezoek aan het stemlokaal op 6 juni.

  hoewerktstemmen.nl tekst met afbeeldingen van potloden en stemhokjes
 7. Op 5 juni gaat de voorstelling ‘INGEPAKT’ in De Mèrthal in Horst in première. De theatervoorstelling maakt deel uit van een grootschalig kunstproject, geïnitieerd vanuit PSW Gewoon Doen, waar dagbesteding wordt aangeboden aan mensen met een verstandelijke beperking. Voor alle kunstenaars en acteurs die hieraan deelnemen breekt een spannende periode aan. De laatste puntjes worden op de ‘i’ gezet en dit ziet er voor iedere deelnemer weer net iets anders uit.

  acteurs met een beperking
 8. Sinds donderdag 18 april j.l. mag Stichting SIG zich – wederom – Beste Werkgever in de gehandicaptenzorg in Nederland noemen. De uitverkiezing is gebaseerd op enquêtes onder medewerkers van diverse gehandicaptenzorgorganisaties in het land, onafhankelijk en anoniem uitgevoerd door onderzoeksbureau Effectory.

  Twee mannen en drie vrouwen poseren lachend voor een tweetal ballonnen