Nieuws van leden

Actueel
 1. Het nieuwbouwproject van Elver in Arnhem is vandaag officieel van start gegaan. Op de twee locaties in Arnhem-Noord wordt voor de huidige vijfentachtig bewoners een nieuw thuis gebouw. Daarnaast is er plek voor zestien nieuwe bewoners. Voorafgaand aan de start bouw ondertekende bestuurder Irma Harmelink de bouwovereenkomst. Vervolgens gaf ze samen met bewoners Vanessa (op één na jongste bewoonster) en Dick (de op één na oudste bewoner) het startsein door een begin te maken met de sloop van de oude leegstaande panden.

  Officiële start bouw nieuwbouw Bakenbergseweg. Met bewoner Vanessa, bestuurder Elver Irma Harmelink en bewoner Dick..jpg
 2. Amersfoort, 6 oktober - ’s Heeren Loo heeft zich als eerste zorgaanbieder aangesloten bij het Platform Anders Reizen en heeft de Dutch Business Sustainable Mobility Pledge ondertekend. ‘Wij staan voor een duurzame organisatie en een duurzame samenleving. Dan wil je de aarde niet slechter achterlaten voor de volgende generaties, maar liever nog in een betere staat’, zegt bestuursvoorzitter Jan Fidder.

  taxivervoer
 3. In de gehandicaptenzorg kunnen begeleiders en behandelaren te maken krijgen met cliënten voor wie communiceren niet vanzelfsprekend is. Bepaalde signalen kunnen wijzen op een communicatief meervoudige beperking (CMB) of beperkingen in horen én zien (doofblindheid). Meer kennis over deze beperkingen en de impact ervan kan bijdragen aan het vergroten van wederzijds begrip. Daarom wordt uw medewerking gevraagd aan een inventarisatie van ervaren behoeften en/of knelpunten binnen de begeleiding en behandeling van cliënten met zintuiglijke beperkingen. Met de uitkomst worden begeleiders en behandelaren voorzien van toegespitste informatie in de vorm van voorlichting en kennisoverdracht.

 4. Stichting Milo vraagt aandacht voor mensen met communicatiebeperkingen tijdens de Internationale maand van de ondersteunde communicatie. In Nederland hebben duizenden kinderen en jongeren ernstige meervoudige communicatiebeperkingen.

  ondersteunende communicatie
 5. Na bijna twee jaar gewerkt te hebben als interim bestuurder, blijft Vincent Maas aan als voorzitter raad van bestuur bij Zorggroep Alliade. Hij laat daarmee zijn ‘interim rol’ achter zich en treedt in dienst bij Alliade als voorzitter raad van bestuur

 6. De dag van bestuursvoorzitter van Koninklijke Visio, Margreeth Kasper-de Kroon begon 30 septemver heel anders dan normaal. Zij mocht namelijk om 09.00 voorlezen aan leerlingen van alle Visio-scholen in Nederland! Oorspronkelijk in de aula van de Visio-school in Amsterdam, maar vanwege de coronamaatregelen natuurlijk zo veilig mogelijk en dus online.

  Bestuursvoorzitter Koninklijke Visio leest online voor aan 415 leerlingen
 7. Het aanstekelijke gospelnummer 'Jerusalema' is een hit onder zorgmedewerkers over de hele wereld. Het lied (met bijbehorend dansje) geeft een moment van plezier, hoop en kracht in deze moeilijke coronatijd. Ook in de gehandicaptenzorg! Bekijk hieronder de danspassen van de medewerkers van Koraal, Dichterbij, de Hartekamp Groep en Careander.

 8. Pro in de praktijk beschreven

  Nieuws van leden

  Project Pro, een initiatief van ASVZ, Pluryn en Trajectum, het CCE en de zorgkantoren VGZ en Zilveren Kruis, biedt langdurig wonen (24-uurszorg) aan 24 mensen met een LVB en een intensieve ondersteuningsvraag in een perspectiefloze situatie met heftig probleemgedrag en veel uitplaatsingen. De begeleiding en behandeling die zij ontvangen is nu beschreven in 'Pro in de praktijk'. Dit bespreekt de ontstaansgeschiedenis van Pro, de doelgroep en de doelstelling van Pro, hoe de aan Pro verbonden organisaties op dit moment de zorg aan de Pro cliënten vormgeven, de randvoorwaarden en inhoudelijke ondersteuningskenmerken en de vragen en ontwikkelpunten voor de nabije toekomst.

  man praat met jongen met armen over elkaar