Regionale Zorgnetwerken Antimicrobiële Resistentie Webinar

Infectiepreventie in de gehandicaptenzorg

19:30 21:00
Online

De tien regionale zorgnetwerken antimicrobiële resistentie (ABR) organiseren van 27 t/m 31 mei 2024 de Infectiepreventieweek. Doe je mee?

Infectiepreventieweek 2024

Infectiepreventieweek

Tijdens deze week besteden de regionale zorgnetwerken antimicrobiële resistentie en infectiepreventie, samen met alle zorgprofessionals in Nederland, extra aandacht aan infectiepreventie. Het doel is om elkaar in de regio te ontmoeten en het belang van het verbeteren van infectiepreventie te onderstrepen. Dit wordt gedaan door het organiseren van verschillende landelijke en regionale activiteiten door én voor zorgprofessionals uit de gehele sector. Een van die activiteiten is een webinar over Infectiepreventie in de gehandicaptenzorg.
 

Webinar Infectiepreventie in de gehandicaptenzorg

Tijdens dit webinar gaan verschillende experts in op infectiepreventie in de gehandicaptensector. Eerst zal een casus van een uitbraak binnen een zorginstelling aan bod komen. Vervolgens worden verschillende lopende en afgeronde onderzoeken binnen de gehandicaptensector belicht die gericht zijn op infectiepreventie. Ten slotte wordt het programma Samen Scherp op Schoon Werk van Vilans uitgelicht. 

Aanmelding loopt via de website van Infectiepreventieweek en is gratis.
 

Het programma

19:30 uur | Opening webinar door Sabrina Been, programmamanager IP & AMR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland

19:40 uur | Casuïstiek uitbraak door Ingrid van Zoest, arts verstandelijk gehandicapten ASVZ

20:05 uur | Onderzoeksresultaten Antimicrobiële resistentie en infectiepreventie in de gehandicaptenzorg door Soemeja Hidad-Nuh, promovendus RIVM

20:20 uur | Onderzoeksresultaten Behoeftepeiling infectiepreventie in de gehandicaptenzorg door Lotte Vermaat, bachelor student Gezondheidswetenschappen ESHPM

20:35 uur | Programma Samen Scherp op Schoon, door Lotte Smit, onderzoeker Leren en veranderen Vilans

21:00 uur | Einde webinar
 

Naast dit webinar zijn er in de Infectiepreventieweek nog veel meer interessante en inspirerende activiteiten, zoals workshops gedragsverandering en het online infectiepreventiespel De Zorgheld. Bekijk alle activiteiten en meld je gratis aan via de website van Infectiepreventieweek.

Milou van den Bemd
Wil je meer weten?
Neem contact op met Milou van den Bemd

Deze pagina is een onderdeel van: