Vilans

Leerkring zorg op afstand (MGZ in de regio) – beter samenwerken door triage op afstand

15:30 17:00
Online via Teams

De huisarts ontlasten door een verpleegkundige consultatie op afstand: hoe gaat dat precies in zijn werk? Je leert er alles over tijdens de eerste leerkring Zorg op afstand van het programma Medisch generalistische zorg in de regio op dinsdagmiddag 2 april.

Complexe gehandicaptenzorg

Tijdens de leerkring op 18 juni, die duurt van 15:30 tot 17:00, is Yvonne Kremer aanwezig om haar ervaringen met verpleegkundige consultatie op afstand te delen. Yvonne is adviseur Zorg, Kwaliteit en Veiligheid bij Frion en projectleider MGZ in de regio Zwolle. Samen met collega’s werkt zij in de regio Zwolle aan het toegankelijk houden van medisch generalistische zorg.

Daarnaast is er veel ruimte voor het stellen van vragen. En uiteraard is er tijd om samen in gesprek te gaan over zorg op afstand in jouw praktijk. Waar loop jij tegenaan en hoe los je dit op? Hoe gaan anderen om met bepaalde knelpunten? Schrijf je in voor de leerkring op 18 juni en ga samen in gesprek! 

Voor wie?    

Deze leerkring is bedoeld voor alle professies die zich bezighouden met medisch generalistische zorg, waaronder specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten, huisartsen en verpleegkundig specialisten die samen met bestuurders, (programma)managers en projectleiders bezig zijn om de medisch generalistische zorg regionaal en toekomstbestendig in te richten.  Ook zorgprofessionals in functie als physician assistants, orthopedagoog generalisten, regionale programmamanagers, beleidsmakers en opleiders zijn van harte welkom. 

Lees meer

Meer informatie over de leerkring lees je op de website van Vilans.