Stichting Prokkel

Nationale Prokkelstagedag

Door heel Nederland

Een Prokkelstage is een stage voor één dag voor iemand met een beperking bij een bedrijf of organisatie. Het kan ook omgekeerd: een dag meelopen met iemand met een (licht) verstandelijke beperking. Het is een laagdrempelige manier voor bedrijven/organisaties en mensen met een beperking om kennis met elkaar te maken en zo elkaars mogelijkheden te ontdekken. In 2024 is de Nationale Prokkelstagedag op donderdag 13 juni 2024.

twee mannen aan het werk achter een houten werkbank

Wie doen een Prokkelstage?

Veel mensen met een beperking willen graag werken in een regulier bedrijf. De Prokkelstage geeft hen die kans. Het kan worden ingezet als arbeidsmarkt-oriëntatie of voorbereiding op stage en/of werk, maar ook om iemand te ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling of een wens te vervullen. De Prokkelstage is bedoeld voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Denk aan leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs, cliënten van dagbesteding en medewerkers van sociale werkvoorzieningen. Het is geschikt voor mensen vanaf 14 jaar. Ook mensen met een meervoudig ernstige beperking kunnen op Prokkelstage gaan, bijvoorbeeld voor het prikkelen van hun zintuigen, zoals deeg kneden in de bakkerij of bloemschikken bij de bloemist.

Waar kan een Prokkelstage plaatsvinden?

Alle bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen meedoen aan de Prokkelstage. Het kan onderdeel zijn van MVO-beleid. Lees er meer over op de website van Stichting Prokkel.

Marian Geling Landelijk projectleider Stichting Prokkel

Deze pagina is een onderdeel van: