Nieuws van leden

Actueel
 1. Meer dan een kwart van de werknemers in de zorg combineert zijn baan met mantelzorg. In de praktijk wordt hier echter weinig over gesproken; een gemiste kans want aandacht voor de combinatie werk en mantelzorg kan ziekteverzuim voorkomen. Dit is één van de uitkomsten van het gesprek van Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge met medewerkers en leidinggevenden van zorgorganisatie ’s Heeren Loo, locatie ‘t Westerhonk over de combinatie werk en mantelzorg.

  Minister de Jonge bezoekt 't Westerhonk van 's Heeren Loo
 2. Tijdens een spannende award show in Beeld en Geluid in Hilversum zijn op 9 november de winnaars bekend gemaakt van de Special Media Awards. Tess Milne presenteerde deze eerste landelijke prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Deze uitreiking, in de Week van de Mediawijsheid, is een initiatief van zorgorganisatie Amerpoort. De zeven winnaars namen in een bomvolle zaal hun award in ontvangst. De vakjury was onder de indruk van de positieve en professionele manier waarop zij sociale media inzetten.

  Uitreiking special media awards
 3. Jan Naaktgeboren start op 1 januari 2020 als lid van de raad van bestuur van Bartiméus. Samen met voorzitter Jopie Nooren vormt hij vanaf dat moment de raad van bestuur van deze expertiseorganisatie voor mensen met een visuele beperking.

 4. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden bracht ter gelegenheid van World Sight Day op donderdag 10 oktober een werkbezoek aan het oogonderzoeks- en behandelprogramma van Bartiméus voor mensen met een verstandelijke beperking bij 's Heeren Loo in Ermelo. Prinses Margriet is beschermvrouwe van VISION 2020 Netherlands.

  Prinses Margriet ontvangt rapport over oogonderzoek en behandeling
 5. Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorgsector. De impact van een brand is vaak erg groot. Behandelvoorziening De Schar, onderdeel van de Prinsenstichting waar jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en gedragsproblemen wonen, heeft een ernstige brand meegemaakt. Prinsenstichting heeft deze gebeurtenis verfilmd. In de film ‘Brand’ vertellen medewerkers, bewoners en betrokken hulpverleners hun verhaal. Ook komen ervaringen en gedachten over het stimuleren van een veilig klimaat voor bewoners en medewerkers aan de orde.

  Brandweermannen
 6. Op donderdag 10 oktober is de website www.allesoverdedood.nl online gegaan. Ipse de Bruggen en Leer Zelf Online (LZO) hebben deze website ontwikkeld die ingaat op doodgaan en rouwverwerking. De website is bestemd voor mensen met een licht verstandelijke beperking, hun begeleiders en ouders.

  doodskist met mensen erom heen
 7. Eerste Visio-woonhulp draait nu volop mee

  Nieuws van leden

  Nikki Hendrikx is de eerste leerling van Visio die geslaagd is voor de opleiding tot woonhulp. “Op naar een job” heet dit traject van Visio, waar een aantal leerlingen van Visio aan heeft deelgenomen. Nikki heeft stage gelopen bij De Blauwe Kamer en is inmiddels bij ons in dienst gekomen. Zij en haar ouders, maar ook de collega’s van Visio, zijn heel trots op haar.

  Foto gediplomeerde woonhulp bij Visiso