Nieuws

HR netwerkmiddag in teken van aantrekkelijk werkgeverschap

Leestijd: 2 minuten
16 maart 2020

Terugblik op de HR Netwerkdag, georganiseerd door de, VGN op donderdagmiddag 12 maart 2020

Impressie van de zaal

Aantrekkelijk werk, wat is dat eigenlijk? Nieuwe medewerkers aan je binden is één, ze blijven boeien en behouden is net zo'n grote opgave als we kijken naar de uitstroom uit de gehandicaptenzorg.
Wat maakt onze sector en de organisaties aantrekkelijk om in te werken? Hoe zorgen we dat medewerkers blijven? Deze vragen stonden centraal tijdens de HR netwerkmiddag over aantrekkelijk werkgeverschap op 12 maart.

Schaamteloos leven en werken

Hoogleraar Aukje Nauta nam ons mee in het schaamteloos leven en werken. Mensen steken veel energie in het verbergen van hun zwaktes en het maken van een goede indruk. Door schaamte gaan er mooie kansen verloren. Lukt het ons om organisaties zo in te richten dat mensen, vrij van schaamte, zichzelf kunnen zijn? Waardoor ze zich optimaal kunnen ontplooien? Dat eindelijk wél die aanspreekcultuur ontstaat, waarin men elkaar feedback geeft en daardoor continu leert? En mensen zich veilig en vertrouwd voelen bovendien?

Maar wat moeten we daar voor doen? Aukje roept op tot het omarmen van de schaamte. Zet het om tot succes! Schaamte staat in de weg. Daar is een counter fobische houding voor nodig. Durf te erkennen, durf te vragen en durf te geven. Hier krijg je op den duur veel voor terug. Maar bovenal, durf te i-dealen. Dat is een bijzondere afspraak die goed is voor het individu/werknemer én voor de organisatie. Iedereen is er bij gebaat. Wordt schaamtevrij, schaamte hoort erbij. Achter elke schaamte schuilt een verlangen om iets in de wereld te zetten en om te verbinden.

Aukje Nauta presenteert

Aspecten van aantrekkelijk werkgeverschap

Tijdens workshops gingen we verder in op aantrekkelijk werkgeverschap. Er zijn namelijk veel aspecten die er onder vallen. Denk aan imago, ontwikkelingsmogelijkheden (wat is meer waard een diploma of vakbekwaamheid en ervaring) en dialoog en leiderschap.

Conclusie, we zijn met elkaar al goed op weg. We kunnen veel van elkaar leren om ook onszelf te blijven ontwikkelen om nog aantrekkelijkere werkgevers te worden.

Maarten Hüttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner