Nieuws

Kanslijn 1 centraal in netwerk Activiteiten en Werk

Leestijd: 2 minuten
07 maart 2023

In de eerste bijeenkomst van het netwerk Activiteiten en Werk van 2023 stond Kanslijn 1 van het bestuurlijk akkoord centraal: elke cliënt krijgt een betekenisvolle daginvulling passend bij de wensen, talenten en vermogens. Een doelstelling waar veel gehandicaptenzorgorganisaties zich voor in willen zetten. Maar hoe zet je veranderingen in gang? Hoe werk je goed samen met zorgkantoren en creëer je een goede dialoog?

LVB aan het werk.jpg

Van Papier naar praktijk

Door samen te werken kan je meer voor elkaar krijgen. Marion van den Hurk van Significant en Els Toonen van VGZ gaven een korte toelichting op het doel en inhoud van het zorgkantoor met ZN. Waarna zij het speelveld schetsten waarin gehandicaptenzorgorganisaties en Zorgkantoren elkaar kunnen versterken. Ook gaven zij een aantal concrete tips om met de kanslijn aan de slag te gaan. Begin met kleine stapjes en ga een open gesprek aan met je zorgkantoor. Zij kunnen met je meedenken en je verder helpen.

Samenwerken aan participatie

Binnen de Vereniging Gehandicaptenzorg Utrecht (VGU) zijn 7 projecten op de kanslijnen gestart in overleg met Zilveren Kruis (zorgkantoor). Een van de projecten is “Samen werken aan participatie” op kanslijn 1. Eric Tonn van Abrona gaf aan hoe zij deze samenwerking tot stand hebben gebracht en deelde een aantal leerpunten en tips.

Beide presentaties kunt u De presentaties kunt u onder dit artikel downloaden.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn