Nieuws

Masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek' 2021-2022 van start

Leestijd: 1 minuten
29 september 2021

De masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg' van de VGN is op 24 september 2021 van start gegaan met 11 deelnemers: academici en andere beroepsbeoefenaars in de gehandicaptenzorg die hun kennis over onderzoek willen opfrissen en uitbreiden om daadwerkelijk onderzoek te gaan doen.

Deelnemers en docenten Masterclass Wetenschappelijk Onderzoek 2021-2022
Deelnemers en docenten Masterclass Wetenschappelijk Onderzoek 2021-2022

Het programma

De masterclass bestaat uit negen cursusdagen en een afsluitende middag met certificaat-uitreiking in de periode september 2021 – juni 2022. Daarin leren deelnemers – onder begeleiding – stap voor stap om een gedegen, kansrijk onderzoeksvoorstel op te stellen en zo mogelijk dit ook uit te voeren. Zo biedt de masterclass begeleiding en ondersteuning bij het lezen en analyseren van wetenschappelijke literatuur, krijgen de deelnemers inzicht in de verschillende aspecten van wetenschappelijk onderzoek voor mensen met een beperking en leggen ze contacten met wetenschappers, experts, lectoren enz. Meer informatie vindt u in de bijlage.

De deelnemers

De 11 deelnemers zijn werkzaam bij 8 verschillende organisaties ('s Heeren Loo, Careander, Cosis, Koninklijke Kentalis, Koninklijke Visio, Sherpa, Siza en Oranjeborg) en hebben uiteenlopende functies: ergotherapeut, tandarts, GZ-psycholoog, orthopedagoog, projectleider, begeleider.

De docenten

Het programma wordt verzorgd door twee hoofddocenten: dr. Joop Hoekman, zelfstandig onderzoeker (Joop Hoekman Training, Advies, Onderzoek) en dr. Sabina Kef, coach/docent (Research Support Gehandicaptenzorg), en senioronderzoeker en docent aan de Faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast zijn voor diverse onderdelen deskundige gastdocenten/onderzoekers uitgenodigd.

Alsnog deelnemen?

Hoewel de masterclass van start gegaan is, is er ruimte voor enkele nieuwe deelnemers om alsnog in te stappen. Wie daarvoor belangstelling heeft kan het beste zo spoedig mogelijk (uiterlijk 14 oktober) contact opnemen met de VGN. Meer informatie over de inschrijving vindt u hier.

 

Portretfoto van Jan Visscher
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jan Visscher