Nieuws

Poster Toolkit Ouderen inspirerend voor andere onderzoekers

22 juli 2014

De VGN heeft op het internationale onderzoekscongres van de IASSIDD in Wenen een posterpresentatie gegeven over de Toolkit Ouderen. Deze toolkit maakt kennis over ouderen met een verstandelijke beperking toegankelijk voor professionals en beleidsmedewerkers van gemeenten en organisaties in zorg en welzijn.

Logo tooolkit ouderen VGN

De VGN-poster geeft een inkijkje in het doel en het ontwikkelproces van de Toolkit Ouderen. De ontwikkeling van de toolkit gebeurde door expert Maria Hornman van bureau Prof, in cocreatie met de beoogde gebruikers: professionals en beleidsmakers van organisaties op het gebied van zorg en welzijn en beleidsmakers van gemeenten.

De poster (zie de bijlage) laat ook de homepage van de toolkit met de verschillende onderwerpen over ouderen met een verstandelijke beperking zien. Tenslotte wordt ook een voorbeeld gegeven van een inhoudelijke pagina.

De Toolkit Ouderen blijkt niet alleen een goede informatiebron te zijn voor de beoogde doelgroepen, ook voor profesionals en beleidsmakers in de gehandicaptenzorg hebben veel aan de informatie. Buitenlandse onderzoekers gaven aan de Toolkit Ouderen van de VGN een inspirerend voorbeeld te vinden om kennis naar de buitenwereld te brengen.

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten