Serie webinars over de impact van hormonale klachten op werk

Bijna iedereen krijgt in het leven met hormonale klachten te maken. Bijvoorbeeld omdat je menstrueert, omdat jijzelf of je partner zwangerschapsklachten heeft, of omdat een collega in de overgang komt. Omdat de impact van hormonale klachten op werk groot is, lanceert de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg vanaf april een programma. Tijdens onder andere een serie webinars kan je de wereld induiken van hormonen en tools krijgen om klachten te verminderen.

tekst blijf hormonen de baas + impact van hormonale klachten op de werkvloer + schrijf je in voor gratis webinars

Gratis webinars 

Dit programma is niet alleen voor vrouwelijke werknemers, maar ook voor de mannelijke collega´s, leidinggevenden, bestuursleden en het thuisfront. De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) biedt brede ondersteuning: We hebben allemaal wel iemand in onze omgeving die kampt met hormonale klachten. Daarom is iedereen van harte welkom bij de gratis webinars. 

 

 • 23 april – Hormonen: zijn mannen en vrouwen zo verschillend?
  Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Waarom eigenlijk? En wat betekenen deze verschillen bij diagnoses stellen, behandelingen en medicatie bij bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en botontkalking?
   
 • 30 mei – Hormonale achtbaan tijdens de menstruatiecyclus en overgang
  De hormonale achtbaan begint bij de eerste menstruatie en stopt niet bij de eerste opvlieger. Gelukkig kan je hier op voorbereid zijn. Leer alles over de vier fases van de menstruatiecyclus, het verloop van de overgang en de gevolgen van de hormonale veranderingen voor jouw lichaam.
   
 • 24 juni – Hormonale klachten
  Wie denkt dat opvliegers alleen tijdens de overgang optreden, heeft het mis. Opvliegers kunnen, net als stemmingswisselingen, slecht slapen, buikkrampen, migraine en nog vele andere klachten, vaker in het leven voorkomen. Hoor hoe je deze klachten kunt herkennen en wat je er aan kan doen.
   
 • 29 augustus – Hormonen en leefstijl
  Hormonen en leefstijl gaan hand in hand. Veel hormonale klachten kunnen verminderd worden door kleine aanpassingen in de leefstijl. Ontdek welke leefstijlveranderingen invloed hebben op jouw hormonen en hoe je deze kunt implementeren in jouw dagelijks leven.
   
 • 1 oktober – Hormonen en depressie
  Depressieve of neerslachtige gevoelens door hormonale veranderingen worden niet snel herkend. Dat is jammer, want het komt vaak voor. Deze sombere gevoelens door een hormonale disbalans vragen om een heel andere aanpak. Ontdek hoe je het herkent en wat je hieraan kunt doen.
   
 • 21 oktober – Hormonen en stress 
  Iedereen ervaart stress. Een drukke werkdag, een kind dat onverwachts ziek is of een vakantie die gepland moet worden. Helaas heeft stress grote invloed op hormonale klachten. Simpel gezegd: meer stress, meer klachten. Kom met wat simpele oefeningen weer terug in balans.  
   
 • 28 november – Hormonale klachten en relatie 
  Hormonale klachten maken het soms moeilijk alle ballen in de lucht te houden. Dit kan een grote invloed hebben op de relaties om je heen. Thuis of op je werk kunnen spanningen ontstaan. Hoe herken je deze spanningen en hoe maak je ze thuis en op het werk bespreekbaar?

 

Aanmelden voor de webinars

Meld je aan voor de webinars via de website van de StAG!

 

Bestel campagnemateriaal over dit project

Wil je dit onderwerp in jouw organisatie meer onder de aandacht brengen? Download dan de speciale campagneposter en flyers of vraag de geprinte versies bij aan. Hang de posters op bij de koffieautomaat of in het toilet en leg de flyers op verschillende plekken neer. Hiermee kun je de impact van hormonale klachten bespreekbaar maken en meer onder de aandacht brengen. Doe je mee? Stuur een mail naar stag@caop.nl.

Over Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

De StAG is er voor werkgevers en werknemers. Het is een samenwerkingsverband van sociale partners in de gehandicaptenzorg: de FNV, CNV, Nu’91, FBZ en de VGN. Het doel van StAG is om er (mede) voor te zorgen dat de branche aantrekkelijk is en blijft om in te werken. Zoals door werknemers- en werkgeversorganisaties afgesproken in de Cao-Gehandicaptenzorg leveren de leden van de VGN (voor de duur van de cao) ook een bijdrage aan de StAG.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Noortje Smit
E-mail
Telefoonnummer
Noortje Smit lachend

Deze pagina is een onderdeel van