Nieuws

Update nieuwe Donorwet

Leestijd: 2 minuten
21 juli 2020

Op 1 juli jl. is de nieuwe Donorwet van kracht geworden. In dit artikel informeren wij u over de door VWS ontwikkelde Steffie-assistent, voorlichtingsmateriaal van VWS en het verzendschema van de brief over orgaandonatie.

donor

In gesprek met Steffie over orgaandonatie

VWS heeft voor mensen met een verstandelijke beperking afgelopen oktober in samenwerking met Steffie de website www.hoewerktorgaandonatie.nl geïntroduceerd. Sinds kort is daar de mogelijkheid bijgekomen om via deze website met Steffie in gesprek te gaan over orgaandonatie. Een cliënt kan de module alleen doorlopen, maar een driegesprek met Steffie is ook mogelijk. 

Voorlichtingsmateriaal VWS

VWS heeft afgelopen jaar specifieke voorlichtingsmaterialen ontwikkeld. Op www.donorregister.nl/voorlichtingsmateriaal vindt u folders, infographics en animaties in vele talen. Daarnaast zijn er audiobestanden van de folder en de brief. Daarnaast is er een video met een doventolk beschikbaar.

De VGN heeft vorig jaar samen met KansPlus en Ieder(in) een FAQ ontwikkeld over de nieuwe Donorwet, deze vindt u hier.

Brief over orgaandonatie

Zoals eerder aangekondigd ontvangen cliënten vanaf 18 jaar en ouder, die nog niet staan ingeschreven in het Donorregister,  na 1 september 2020 in plaats van na 1 juli 2020 een brief. De termijn is opgeschoven vanwege de coronacrisis. Inmiddels is het verzendschema per provincie bekend, deze vindt u hier.  

Foto van Lilly van Wijnbergen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Lilly Wijnbergen