Artikelen door Jan Visscher

 1. De VGN vindt het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek plaatsvindt in de gehandicaptenzorg. Want met die uitkomsten kunnen we onze zorg en begeleiding aan mensen met een beperking verder innoveren. Wij moedigen organisaties in de gehandicaptenzorg daarom aan om zich bezig te houden met wetenschappelijk onderzoek. Om hen daarbij te helpen, organiseren we al vele jaren de succesvolle masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg'. In september 2021 start de VGN de 8e editie van de masterclass.

  • Gerichte opleiding
 2. Medezeggenschap in crisistijd

  Nieuws -

  Het LSR en KansPlus hebben samen een handreiking gepubliceerd over wat lokale cliënten- en verwantenraden in de gehandicaptenzorg kunnen doen tijdens de coronacrisis.

  • Coronavirus
  • Meedoen in de samenleving
 3. Op 18 september 2020 is de zevende editie van de VGN-masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg' afgerond. In een feestelijke bijeenkomst reikte VGN-directeur Frank Bluiminck de certificaten aan de deelnemers uit.

  • Kennis en onderzoek
 4. Niet alleen de oppositie, maar ook de coalitiepartijen bleken buitengewoon kritisch over de aanpak van de coronacrisis door het kabinet. Hoe zit het met een aanpassing van een richtlijn voor beschermingsmiddelen? Gaan de maatregelen wel ver genoeg, of juist te ver? En waarom is de testcapaciteit bij lange na niet voldoende?

  • Coronavirus
 5. In het Tweede Kamerdebat van woensdag 2 september 2020 over de aanpak van de coronacrisis werd behalve aan het huwelijk van minister Grapperhaus ook aandacht besteed aan de testcapaciteit, preventief gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en het salaris van het zorgpersoneel.

  • Coronavirus