Artikelen door Maarten Hüttner

 1. In de gehandicaptenzorg zijn er nog altijd onvervulde vacatures. Om meer zij-instromers te interesseren in voor het vak startte de VGN de website Wateenvak.nl. Met daarop een quiz quickscan om uit te kijken vinden of iemand geschikt is om in de gehandicaptenzorg te werken. Die quickscan is nu geactualiseerd.

  Winston mist het werk in de gehandicaptenzorg
 2. De inzet van zorgpersoneel en de aanwezigheid van voldoende medische hulpmiddelen is tijdens de corona-crisis zeer noodzakelijk. Daarom wordt, meer dan normaal het geval is, zorgpersoneel in- en uitgeleend. Daarnaast verstrekken ondernemers gratis specifieke medische hulpmiddelen aan zorginstellingen, -inrichtingen en huisartsen.
  De BTW op deze diensten vervalt, in elk geval tot 16 juni aanstaande. Iets waarop de VGN al eerder heeft aangedrongen.

  ondertekening
 3. Afgelopen week is ongelooflijk hard gewerkt door alle partijen en met name door de regionale contactpunten. En niet zonder succes. Het aantal succesvolle matches neemt gestaag toe. Al blijft het een hele klus vraag en aanbod goed samen te brengen.

 4. Het nieuwe platform www.extrahandenvoordezorg.nl brengt vraag naar en aanbod van extra personeel voor de zorg (regionaal) samen. In een aantal vragen en antwoorden zet de VGN op een rij met welke voorwaarden werkgevers rekening kunnen houden.

  Onderaan dit artikel vindt u de FAQ met betrekking tot dit onderwerp én een model Vrijwilligersovereenkomst.

  Informatie voor begeleiders
 5. Dit artikel gaat over de ontwikkeling van verzuim in de gehandicaptenzorg (GHZ) tot en met het vierde kwartaal van 2019. Het vormt een samenvatting van de branchemonitor voor de GHZ.
  Het gehele rapport van Vernet kan onderaan deze pagina (als bijlage) worden teruggevonden.