1. Vonk: nieuw toneelstuk over de toekomst van de gehandicaptenzorg'

    Stel je eens voor, het is 2030, hoe ziet werken in de gehandicaptenzorg er dan uit? Werken professionals intensiever samen met verwanten, vrienden en collega’s? Hebben zorgrobotica een aantal taken versimpeld waardoor er meer tijd ontstaat? Of neemt de druk alleen maar toe? Daarover gaat een nieuwe interactieve en prikkelende theatervoorstelling, ontwikkeld vanuit de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg. In combinatie met een gespreksstarter worden medewerkers en werkgevers hiermee geïnspireerd om na te denken over hun werk en de toekomst.

  2. Versterk de sociale veiligheid in je team

    Ben je benieuwd hoe je de sociale veiligheid op jouw werkplek kunt versterken? Kom dan naar het online webinar van het lerend netwerk. Hier ontdek je alles over sociale veiligheid en teamdynamiek.

    Twee dames die zittend in gesprek zijn
  3. Verzuimontwikkeling gehandicaptenzorg in 2024

    Vernet publiceerde het verzuimpercentage over 2024 in de Gehandicaptenzorg. Dit is gestegen van 8,11% in 2023 naar 8,23% in 2024. Deze stijging wordt veroorzaakt door een toename van het langdurig verzuim.

    Ziekteverzuim
  4. Zorgprofessionals vertrekken steeds vaker vanwege privésituatie

    Voor medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties is de privésituatie steeds een belangrijkere reden om de organisatie te verlaten. Het gebrek aan ontwikkelmogelijkheden blijft de belangrijkste reden van vertrek van zorgprofessionals.

    passend onderwijs vrouw helpt
  5. Perspectieven zorgwerkers op arbeidsmigratie

    Op de Nederlandse arbeidsmarkt heerst een ongekende krapte aan geschoolde vakkrachten. Met name technisch en verplegend personeel is ook elders in Europa schaars.
    In dit zojuist verschenen rapport wordt duidelijk hoe werkgevers in de zorgsector denken over werving in het buitenland als oplossing voor personeelskrapte.

    gezichtsherkenning
  6. Langdurige zeggenschap loont: minder vertrek, meer tevredenheid

    Professionals in de zorg en het sociaal domein ervaren steeds meer zeggenschap. De mogelijkheid om zeggenschap te nemen is met acht procent gestegen bij organisaties die voor de tweede keer hebben deelgenomen aan de Landelijke Monitor Zeggenschap (LMZ). Ook voelen zorgprofessionals zich minder beperkt door regels en ervaren zij meer ruimte om zelfstandig beslissingen te nemen.

    de inschrijvingen zijn geopend