Artikelen door Maarten Hüttner

 1. Het coronavirus heeft een grote impact op alle werkenden in Zorg en Welzijn. Dit blijkt ook uit een onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Newcom.
  In de periode maart tot en met augustus was er vooral impact op de thema’s organiseren (van zorg, sociaal werk en kinderopvang) en werkomgeving. In mindere mate was er aandacht voor de thema’s waardering, financiering en innovatie.

 2. Op dinsdag 8 oktober jongstleden organiseerden de gezamenlijke zorgbranches een webinar waarin Het Potentieel Pakken een toelichting en concrete handvatten gaf om de deeltijdfactor in de zorg te verlagen.

  stay home
 3. In het tweede kwartaal van 2020 is het verzuimpercentage in de Gehandicaptenzorg 6,82. Dat is een stijging ten opzichte van een jaar geleden toen het percentage uitkwam op 6,11. In het voortschrijdend jaar 2019-3 t/m 2020-2 is het verzuimpercentage sinds vorig jaar met 8% gestegen naar 6,73.

  stay home
 4. In de gehandicaptenzorg zijn er nog altijd onvervulde vacatures. Om meer zij-instromers te interesseren in voor het vak startte de VGN de website Wateenvak.nl. Met daarop een quiz quickscan om uit te kijken vinden of iemand geschikt is om in de gehandicaptenzorg te werken. Die quickscan is nu geactualiseerd.

  Winston mist het werk in de gehandicaptenzorg