Artikelen door Maarten Hüttner

 1. Op 12 februari is Zorginspirator gelanceerd: een onafhankelijk online carrière-platform, speciaal voor professionals die bezig willen zijn met hun toekomst in de zorg. Op zorginspirator.nl krijgen zij een concreet en soms verrassend inzicht in hun persoonlijke carrièremogelijkheden. Functies dichtbij en verderweg. Nu én in de toekomst. Plus: ze leren er wat nodig is om van hun huidige naar gedroomde functie toe te groeien via opleiding of training. Een slim hulpmiddel dat hun blik op hun carrière in de zorg verruimt. Er is veel meer mogelijk dan veel professionals nu denken.

  Zorginspirator
 2. Ben jij HR-adviseur en zijn er in jouw organisatie professionals die in de jeugdhulp en/of jeugdbescherming werken op hbo-niveau of hoger? Dan zijn zij mogelijk al gestart met de EVC-procedure ‘Vakbekwame hbo Jeugd- en gezinsprofessional’ bij een erkende EVC aanbieder om hun herregistratie in het SKJ register in orde te maken. EVC staat voor ‘Erkenning eerder Verworven Competenties’. Rond de zomer komt een vergoeding van 450 euro beschikbaar voor een deel van de afgeronde EVC-procedures.

  abonnementstariefwmo
 3. Leergang Vernieuwend werken in de zorg

  Nieuws van leden

  Kan de zorg in jouw organisatie ook slimmer georganiseerd worden met meer aandacht voor vakmanschap en ruimte om te vernieuwen? Zet dan in op de aanwezige kennis en ervaring van je zorgmedewerkers. Door hen met de leergang Vernieuwend werken in de zorg te laten leren en te laten ervaren hoe ze anders en slimmer kunnen werken. Om zo de zorg vanuit de praktijk te vernieuwen. In de leergang gaan medewerkers én leidinggevenden/coördinatoren samen aan de slag voor een toekomstbestendige zorg.

  Kennisnetwerk1
 4. Vanaf 2 december 2019 is het vierde tijdvak open en kunnen arbeidsorganisaties een aanvraag indienen. Vanaf dezelfde datum kunnen nieuwe aanvragers zich registreren (een account aanmaken). Arbeidsorganisaties (aanvragers) die zich eerder in het eerste, tweede of derde tijdvak hebben geregistreerd kunnen direct inloggen en basisgegevens controleren en aanvullen.

  Arbeidsorganisaties die niet uiterlijk 20 december 2019 een volledige aanvraag hebben ingediend komen niet voor subsidie in aanmerking in het vierde tijdvak. Opleidingstrajecten aangevraagd in het vierde tijdvak dienen tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021 van start gaan. De subsidie wordt verstrekt op basis van cofinanciering. 

  VWS bepaalt op basis van de aanvragen het budget dat beschikbaar wordt gesteld voor het vierde tijdvak.  

  Man in pak schrijft met vulpen op papier