Artikelen door Sam van den Brink

 1. Tijdens de Pride Amsterdam deden ook mensen met een verstandelijke beperking uit de lhbti+ community mee. Zij stonden op de Onbeperkt Trots boot. Een samenwerking tussen veertien gehandicaptenzorgorganisaties, Zonder Stempel (de landelijke groep van het COC voor en door LHBTI+ personen met een lichte verstandelijke beperking) en de VGN. Met de boot vroegen zij aandacht voor een vaak onzichtbare groep.

  • Meedoen in de samenleving
 2. Mensen met een verstandelijke beperking varen op zaterdag 6 augustus mee met de ‘Onbeperkt Trots boot’ tijdens Pride Amsterdam. De boot is een initiatief van veertien gehandicaptenzorgorganisaties, Zonder Stempel (de landelijke groep van het COC voor en door LHBTI+ personen met een lichte verstandelijke beperking) en de VGN.

  • Meedoen in de samenleving
 3. Van 18 t/m 22 juli schonk het NPO Radio 1 programma Smaakmakers dagelijks aandacht aan de Academie voor Zelfstandigheid 2.0 (AvZ 2.0). Bij dit initiatief hebben zich al ruim dertig gehandicaptenzorgorganisaties aangesloten.

  • Gerichte opleiding
  • Meedoen in de samenleving
 4. Springt u deze zomer bij in de zorg? Ervaring niet vereist, opent het artikel. Want door het tekort aan personeel, vakanties en ziekteverzuim door corona worden familieleden en anderen gevraagd om deze zomer bij te springen in de zorg. De nood is hoog. Toch vinden gehandicaptenzorgorganisaties oplossingen om problemen het hoofd te bieden. In het Volkskrant-artikel worden er vier uitgelicht.

 5. De vierde landelijke editie van de Special Media Awards vindt plaats op donderdag 10 november 2022 bij Beeld & Geluid in Hilversum, in de Week van de Mediawijsheid. Deze uitreiking is er voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Samen met Netwerk Mediawijsheid en de VGN wil Amerpoort met dit evenement op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven voor iedereen. Na een geslaagde avond vorig jaar belooft het dit jaar weer een groot feest te worden. Met een rode loper, live muziek, pers, reporters en presentatie door Kevin van den Berg en Irene Moors. Het evenement zal ook live te zien zijn op YouTube.

  • Meedoen in de samenleving
 6. Hey-ECD hoe gaat het ermee?

  Nieuws -

  Het team van Hey-ECD was tijdens de VG Hackathon één van de winnaars. Daardoor konden zij met hulp van een procesbegeleider aan de slag met de uitwerking van hun oplossing. Team Hey-ECD wil op een intuïtieve manier spraakgestuurd gaan rapporteren zodat zorgprofessionals tijd besparen. Meer tijd voor zorg dus! Han Buruma, werkzaam bij Vanboeijen en onderdeel van het team, vertelt hoe de ervaringen tot nu toe zijn.

  • Aantrekkelijk werk
  • Digitaal onbeperkt
 7. Afgelopen vrijdag is door de ministerraad besloten dat de omstreden 0,5 miljard extra bezuiniging op jeugdzorg niet langer bij gemeenten wordt gehaald. Daarover kopt RTL-Nieuws. De Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ) reageren terughoudend op dit bericht.

  • Jeugd