Artikelen door Sam van den Brink

 1. In maart kregen we in Nederland te maken met de coronacrisis. Ook binnen de gehandicaptenzorg. De eerste golf is inmiddels achter de rug. Om voorbereid te zijn op een mogelijke tweede coronagolf heeft de VGN de belangrijkste lessen uit de afgelopen periode bij haar leden opgehaald en gebundeld in het document Lessons Learned Gehandicaptenzorg september 2020. Dit is een groeidocument dat wij gedurende het jaar blijven aanvullen.

  Coronavirus op blauwe achtergrond
 2. Met een #dikkedankjewel willen ActiZ, Zorgthuisnl en de VGN alle medewerkers die in de zorg werken in het middelpunt zetten. Een welgemeend bedankje aan hen, die in de ouderen-, gehandicapten- en thuiszorg die 365 dagen per jaar de boel draaiende houden. Zij die altijd klaar staan voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. Vandaag, op 12 mei, draaien we het om en zetten we hen in het middelpunt.

  #Dikkedankjewel
 3. De coronacrisis treft ons allemaal. Veel activiteiten kunnen niet doorgaan en dat vraagt om nieuwe, creatieve oplossingen. De Prokkelweek zou op maandag 8 juni starten met een groot landelijk evenement: La Vuelta ProkkelSterrenslag. Dat gaat uiteraard niet door.

  Prokkel
 4. De makers van Steffie hebben een nieuwe stapsgewijze uitleg over het coronavirus gemaakt. De eenvoudige website is te vinden op corona.steffie.nl. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbare doelgroepen.

  Eenvoudige uitleg coronavirus
 5. Op 26 maart 2020 vindt het EMB congres ‘Kijk! Een frisse blik.. Mijn familie & ik’ plaats bij de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Het is dé dag om actief kennis met elkaar te delen rondom EMB. Wil je een workshop geven tijdens dit congres? Heb je belangstelling voor een stand op de informatiemarkt? Of wil je erbij zijn als bezoeker? Meld je dan snel aan!

  EMB congres