Artikelen door Jessica Meijs

  1. Ellis Jongerius en Joost Blommendaal van vereniging LFB reikten tijdens de trainingstweedaagse van de LFB de eerste ‘Conny Kooijman prijs’ uit aan niemand minder dan erelid Conny Kooijman zelf.

  2. B-appy is een nieuwe app waarmee mensen van 16 jaar en ouder met een licht verstandelijke beperking kunnen werken aan hun gezondheid. De app is onderscheidend, omdat ze naast voeding en leefstijl ook aandacht heeft voor zingeving en meedoen. De app is ontwikkeld door onder andere e-lvb.

    • Gezondheid
  3. Twentse zorginstellingen zijn nauw betrokken bij de Special Olympics en grijpen het evenement (10-12 juni) graag aan om de aandacht voor sporten en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking blijvend op het netvlies te houden. ‘Een gouden kans. En qua timing kon het ook niet beter,’ zegt regiomanager Erik Boerkamp van De Twentse Zorgcentra.

  4. De winnaar van de Ds. Visscherprijs is dr. Kristel Vlot-van Anrooij met haar onderzoek over gezondheidsbevordering bij mensen met een verstandelijke beperking. De Ds. Visscherprijs werd op 30 maart 2022 voor de veertiende keer uitgereikt in Nijmegen.

    • Kennis en onderzoek
  5. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen waren in ruim honderddertig gemeenten zo'n tweehonderd Prokkelduo’s actief als vrijwilliger. Mensen met een (licht) verstandelijke beperking vormden samen met iemand zonder beperking een duo. Zij voerden de reguliere taken op het stembureau uit. Het initiatief werd als zeer positief ervaren.