Gepromoveerd

Actueel
 1. De methode 'Dit vind ik ervan!' is een van de erkende cliëntervaringsinstrumenten binnen het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg. Marjolein van Rooijen, die onlangs promoveerde aan de Universiteit Maastricht, onderzocht hoe je teams en cliënten kunt stimuleren om dit instrument beter te gebruiken.

  Promotie Marjolein van Rooijen
 2. Wat houdt Triple-C precies in? Orthopedagoog Tess Tournier zette met haar onderzoek naar deze behandelmethode voor mensen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag, de eerste stappen naar een wetenschappelijke onderbouwing. Ze promoveerde erop aan de Tilburg University.

  Dr. Tournier
 3. Inclusief onderzoek is in de mode. Voor haar promotie aan de Vrije Universiteit Amsterdam onderzocht Sofie Sergeant van Disability Studies in Nederland hoe je teams van academici en ervaringsdeskundigen het best kunt begeleiden. ‘Wat die nodig hebben, is ruimte om te falen. ‘Als je niet houdt van problemen: doe het niet!’ Voor magazine Markant beantwoordde Sergeant vijf vragen over haar onderzoek.

  Portretfoto van een lachende Sofie Sergeant die buiten staat
 4. Vanessa Olivier – Pijpers is science practitioner bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) dat zorgprofessionals bijstaat in situaties van ernstig probleemgedrag. Aan de Erasmus School of Health Policy and Management (ESHPM) deed zij vanaf 2016 promotieonderzoek naar de invloed van de organisatiecontext op vastlopende situaties van probleemgedrag in de gehandicaptenzorg. Voor magazine Markant beantwoordde Pijpers vijf vragen over dit onderzoek.

  portretfoto Vanessa Olivier-Pijpers die lachend in de camera kijkt terwijl zij buiten staat
 5. Gezond eten en genoeg bewegen is voor iedereen belangrijk, óók voor mensen met een verstandelijke beperking. Alleen ontbreekt het binnen zorgorganisaties vaak aan structurele leefstijlondersteuning. Bewegingswetenschapper Rianne Steenbergen, ook adviseur leefstijl bij Cosis, onderzocht hoe dat komt en hoe zorgorganisaties hun huidige leefstijlaanpak kunnen verbeteren.

  Rianne Steenbergen