Kanslijnen transitie toekomstbestendige gehandicaptenzorg

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de VGN sloten begin 2022 een akkoord, bedoeld om samen de transitie te maken naar een duurzame, toekomstbestendige en betaalbare gehandicaptenzorg. Geïnspireerd op het VN Verdrag Handicap en in lijn met de visies van VGN en zorgkantoren, zijn in het akkoord vijf inhoudelijke ontwikkelthema’s, ook wel kanslijnen genoemd, opgenomen. Hierover worden in de komende jaren in de regio door zorgaanbieders en zorgkantoren afspraken gemaakt. De gemeenschappelijke ambitie is dat de meest kwetsbare mensen met een beperking tijdig betekenisvolle en passende zorg kunnen krijgen.

De kanslijnen op een rijtje

Handvatten ter ondersteuning

In de eerste fase gaan zorgaanbieders en zorgkantoren aan de slag met het bepalen van de startpositie op de inhoudelijke kanslijnen. Om te ondersteunen in deze eerste fase, zijn er handvatten opgesteld. Ook zijn er transitiemanagers om bij dit proces te helpen. Zij maken maandelijks een nieuwsbrief met daarin de belangrijkste informatie over de transitie.

Het laatste nieuws

De laatste editie van de nieuwsbrief vind je hier. Hierin staan verschillende terugblikken: op 2023, op het Festival Lab 2030 'Weg met traditionele dagbesteding' en de leertafels van kanslijn2. We kijken ook vooruit naar de verschillende bijeenkomsten die op de planning staan en je vindt een link naar de video over de medewerker van de toekomst.

Alle nieuwsbrieven

Wil je de nieuwsbrief in de mail ontvangen? Meld je dan aan via dit formulier

2024

2023