Nieuws

Transitie toekomstbestendige gehandicaptenzorg: het laatste nieuws

17 november 2022

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de VGN sloten begin 2022 een akkoord, bedoeld om samen de transitie te maken naar een duurzame, toekomstbestendige en betaalbare gehandicaptenzorg. Geïnspireerd op het VN Verdrag Handicap en in lijn met de visies van VGN en zorgkantoren, zijn in het akkoord vijf inhoudelijke ontwikkelthema’s (kanslijnen) opgenomen. Hierover worden in de komende jaren in de regio door zorgaanbieders en zorgkantoren afspraken gemaakt. De gemeenschappelijke ambitie is dat de meest kwetsbare mensen met een beperking tijdig betekenisvolle en passende zorg kunnen krijgen. Waar staan we nu in het proces?

Blijf op de hoogte

De eerste fase van de transitie

In de eerste fase gaan zorgaanbieders en zorgkantoren aan de slag met het bepalen van de startpositie op de inhoudelijke kanslijnen. Om te ondersteunen in deze eerste fase, zijn er handvatten opgesteld. Ook zijn er transitiemanagers om bij dit proces te helpen. Zij maken maandelijks een nieuwsbrief met daarin de belangrijkste informatie over de transitie.

Het laatste nieuws

De laatste editie van de nieuwsbrief (november 2022) vind je hier. Hierin lees je onder andere interviews met stuurgroepleden Terence de Bruin (afdelingsmanager Zorginkoop & klantadvies GZ/GGZ) en Henk Kouwenhoven (bestuurder Sherpa). Maar ook nieuws over kanslijn 5 (Stimuleren van het eigen- en vrijwilligersnetwerk om een rol te spelen in de zorg en ondersteuning) met de Meet-up van het Lab 2030 - Kansen creëren in de buurt.

Alle nieuwsbrieven

Wil je de nieuwsbrief in de mail ontvangen? Meld je dan aan via dit formulier

Bijeenkomsten

 

Portretfoto van Biance Roos
Wil je meer weten?
Neem contact op met Bianca Roos