Nieuws

App CAO Gehandicaptenzorg beschikbaar

Met de nieuwe, gratis app van de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) heeft u voortaan de CAO Gehandicaptenzorg binnen handbereik. Met de app kunt u voor CAO-vragen op ieder moment de CAO raadplegen via smartphone of tablet. De app bevat ook tools om zelf berekeningen te maken, zoals van het Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) en de Onregelmatigheidstoeslag (ORT).

STAG met vier icoontjes

Snel inzicht in rechten en plichten

Wanneer u als medewerker in de gehandicaptenzorg specifieke vragen hebt over uw rechten en plichten, kunt u in de cao-app van de StAG zoeken op trefwoord. Daarmee krijgt u snel de cao-artikelen te zien die over dit onderwerp gaan. Het is ook mogelijk om te bladeren per hoofdstuk of artikel. Verder zijn er in de app veelgestelde vragen (FAQ) beschikbaar die in verschillende categorieën zijn verdeeld, zoals vakantie en verlof, beloning, en bijzondere diensten. Bij ieder antwoord staat het cao-artikel waarin deze afspraken zijn terug te vinden.

Rekentools

De cao-app van de StAG bevat drie rekentools. Met deze tools kunt u uw arbeidsduur per jaar berekenen, rekening houdend met feestdag- en vakantieuren. Ook uw Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) en de Onregelmatigheidstoeslag (ORT) zijn eenvoudig te berekenen door enkele gegevens in te voeren. Deze berekeningen gelden voor de gemiddelde werknemer, en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

FAQ, kalender en relevante links

De app bevat verder een kalender (waarin de feestdagen staan en voor de branche belangrijke data) en links. Dit zijn bijvoorbeeld links naar de arbocatalogus, informatie van de Rijksoverheid of informatie over het pensioen. De app is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android en is gratis te downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store.

App vervangt de populaire versie van de CAO Gehandicaptenzorg

De CAO-app vervangt de populaire versie van de CAO Gehandicaptenzorg. Sociale partners hebben afgesproken dat daarmee de website www.caogehandicaptenzorg.nl. binnenkort komt te vervallen. De volledige tekst van de CAO is te raadplegen in de CAO-app en via www.vgn.nl/cao .

Deze pagina is een onderdeel van: