Artikelen door Rita Hut-Modderkolk

 1. Het Scheidsgerecht Gezondheidszorg heeft haar jaarverslag 2022 gepubliceerd. In dit jaarverslag vindt u zowel een verantwoording van het Scheidsgerecht zelf als van de Governancecommissie.

  • Goed bestuur
 2. Op 18 februari 2023 is de nieuwe Wet bescherming klokkenluiders in werking getreden. Deze wet vervangt de Wet huis voor klokkenluiders. De BoZ heeft de modelregeling voor klokkenluiders aangepast aan de nieuwe wet.

  • Goed bestuur
 3. Handreiking jaarverantwoording

  Nieuws -

  Vanaf verslagjaar 2022 moet de jaarverantwoording van zorgaanbieders voldoen aan de eisen van de Regeling openbare jaarverantwoording Wmg. Om de aanlevering gemakkelijker te maken, heeft de NZa speciale handreikingen ontwikkeld. Hierin wordt aangegeven welke gegevens aangeleverd moeten worden en hoe deze gegevens gemakkelijk kunnen worden achterhaald.

  • Administratieve lasten en verantwoording
 4. Verkorte versie Governancecode Zorg

  Nieuws -

  Sinds 1 januari 2022 geldt de geactualiseerde Governancecode Zorg. De brancheorganisaties in de zorg willen graag dat meer cliƫnten, medewerkers en andere belangstellenden kennismaken met de zeven principes van de code. Daarom hebben de brancheorganisaties een verkorte versie uitgebracht. Dit kan bijdragen aan het gesprek over hoe de principes van de code doorwerken in uw organisatie.

  U kunt de verkorte versie downloaden via onderstaande link.

  • Goed bestuur
 5. Het Scheidsgerecht Gezondheidszorg heeft haar jaarverslag 2021 gepubliceerd.
  In dit jaarverslag vindt u zowel een verantwoording van het Scheidsgerecht zelf als van de Governancecommissie.

  • Goed bestuur
 6. Governancecode Zorg geactualiseerd

  Nieuws -

  Op 2 december heeft de Algemene Ledenvergadering van de VGN ingestemd met de geactualiseerde Governancecode Zorg. Ook de ledenvergaderingen van ActiZ, de Nederlandse ggz, de NVZ en de NFU zijn akkoord gegaan. Hiermee is de herziene Governancecode Zorg 2022 een feit; deze geldt vanaf 1 januari 2022.

  • Goed bestuur
 7. Vanwege een uitspraak van het Europese Hof van Justitie gaan organisaties meer betalen voor het ten gehore brengen van muziek.

  • Wet- en regelgeving
 8. Sena wil verhoging tarieven

  Nieuws -

  Vanwege een uitspraak van het Europese Hof van Justitie wil Sena dat organisaties meer gaan betalen voor het ten gehore brengen van muziek.

  • Wet- en regelgeving