Blogs

Actueel
 1. Soms komt de begeleiding van iemand met een beperking in een negatieve spiraal terecht. Ingesleten patronen zijn daar vaak de oorzaak van. Het is belangrijk dat zorgprofessionals dit tijdig inzien. In 80 procent van deze situaties biedt het betrekken van CCE nieuw perspectief. Zoals in het geval van Bas.

  Jeroen Housmans CCE
 2. Wat kunnen beelden bijdragen in de communicatie met mensen die minder taalvaardig zijn? Johan de Koning neemt deel aan een masterclass die gebaseerd is op één van de onderdelen van de Cabrio-training. Wat leerde hij en wat leerde hij niet? 'Mensen met een beperking zijn niet altijd dol op tekenen.'

  Johan de Koning
 3. De verhalen in het jubileumboek van Lotje@co vragen erom met volle aandacht te worden gelezen. Thuis, weggekropen in een hoekje van de bank, met zacht licht en een pot thee erbij en alle tijd van de wereld. Niet alleen door ouders, maar ook door professionals. Dat schrijft Dickie van de Kaa, directeur van KansPlus.

  directeur KansPlus
 4. Kwaliteit van bestaan van bestaan van mensen die behoefte hebben aan ondersteuning, bepaal je niet met cijfers en indicatoren, maar door te kijken naar de ontwikkelmogelijkheden van mensen en door betekenis te geven aan wat je ziet. Henk Nies bespreekt Kwaliteit als ervaring, het nieuwe boek van Hans Reinders.

  Nies
 5. Innoveren, hoe doe je dat? In 2020 laat de VGN hierover iedere maand een deskundige uit het netwerk van de VG-Innovators aan het woord. Volgens Jeroen Arendsen is het eenvoudig: zet je deur open voor begeleiders met wensen van cliënten. ‘Maak iets voor één client en het worden er 100.’

  Jeroen
 6. Een moedig 2020!

  Blog

  Wie van jaaroverzichten houdt, beleeft mooie dagen. Met de 10 beste boeken, films, of muziek. Ik ben zelf niet zo’n lijstenmaker, maar kijk er altijd met belangstelling naar. Herken ik iets? En wat heb ik gemist? Dat kan ik dan inhalen in de vakantieperiode.

  Frank Bluiminck
 7. Inclusie, participatie, meedoen, het zijn veel gebruikte termen in beleidsnota’s. Ze maskeren de weerbarstige praktijk waarin uitsluiting – bedoeld en onbedoeld – aan de orde van de dag is. De positie van mensen met een beperking is sinds 2016 verslechterd. Zo komt Inclusief onderwijs nog weinig aan bod, terwijl op school de sleutel ligt voor de toekomst. Huiswerk: laten we naast het streven naar een ‘rookvrije’ generatie ook werk gaan maken van een ‘uitsluitingsvrije’ generatie.

  Frank Bluiminck