Blogs

Actueel
  1. Gisteren werd de schaduwrapportage over het VN-verdrag Handicap gepresenteerd. Johan de Koning was erbij en vraagt zich af: hoe is dit mogelijk? Slecht nieuws, goed nieuws, en een tip.

  2. Dat er onvoldoende personeel te vinden is voor de gehandicaptenzorg, is niet alleen een zorg maar ook een kans. Dat schrijft Marlijn Lenselink, in haar ‘droom’ over de gehandicaptenzorg in 2030. ‘We worden genoodzaakt om heel anders te gaan kijken en dat kan ook positief uitpakken voor mensen met een beperking!’

  3. ‘Arbeidsbeperking’ is eigenlijk een raar woord, bedenk ik me na mijn bezoek aan Abrona - Nudoen! in Woerden. Wij hebben immers allemaal een arbeidsbeperking. Het hangt van de taak af of je daartoe goed uitgerust bent. Zo heb ik geen groene vingers en kan ik ook niet klussen. Je mag mij in die taken rustig arbeidsbeperkt noemen. 

  4. Ik ben verwant. Aan heel veel andere verwanten. Waar ik niet veel contact mee heb, maar ik zie ze wel. Als ik bijvoorbeeld in het verpleeghuis ben, waar mijn moeder verblijft. De meeste verwanten die ik daar zie, kwijten zich geruisloos van hun taak. Soms kijken we elkaar aan, in een soort verwantschap. Altijd komt daar een gelaten glimlach bij vrij. Lotgenoten die elkaar een hart onder de riem steken. Hé, je staat er niet alleen voor!

  5. Stel je gaat vandaag met een groep naar Rome. Deze groep wordt direct in tweeën gesplitst. Eén groep moet bij ieder pompstation de weg vragen aan een persoon gekleed in het paars en de andere groep moet paarse pijlen volgen om de route te kunnen vervolgen. Wie voelt zich het meest afhankelijk?