Inspirerende voorbeelden

De impact van het coronavirus op de gehandicaptensector is groot. Toch ontstaan er ook mooie, hartverwarmende en innovatieve oplossingen en initiatieven die wij graag met u delen. Hieronder vindt u een enkele van de goede voorbeelden die we voor u hebben uitgelicht.

Meer goede voorbeelden vindt u bij Informatie voor cliënten en Informatie voor zorgprofessionals

SiZa zet beweegkaarten en beweegtassen in

Bij ’s Koonings Jaght in Arnhem, een woonvoorziening van SiZa, worden beweegkaarten en beweegtassen ingezet om bewoners in beweging te houden. En daar waar dat mogelijk is gaan begeleiders één op één met een cliënt het bos in. Een reportage. Lees hier verder.

KRO-NCRV start belinitiatief voor mensen met een beperking

KRO-NCRV is het Corona Quarantaine Contact gestart, een initiatief dat mensen telefonisch met elkaar in contact brengt. Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink roept expliciet mensen met een beperking op om zich aan te melden om gebeld te worden. Lees meer.

Sherpa richt in drie dagen verpleegkundige unit in

Sherpa heeft in drie dagen tijd een dagbestedingslocatie van 2200 m2 omgetoverd tot een verpleegkundige unit. Deze staat op het centrale instellingsterrein, op honderd meter afstand van het gezondheidscentrum. Er zijn bedden ingericht om ruim dertig mensen met coronaverschijnselen op te vangen. Op dit moment zijn er gelukkig nog nul bezet. Lees hier verder.

VGInnovators ontwikkelen platform: DigiDagbesteding.nl

De VGInnovators hebben het digitale platform DigiDagbesteding.nl gelanceerd om begeleiders, cliënten en familie en vrienden te helpen. Zij kunnen op het Platform zoeken naar activiteiten voor cliënten tijdens de sluiting van de dagbestedingslocaties. Het platform wordt gevuld door medewerkers van de verschillende zorgorganisaties voor mensen met een (verstandelijke) beperking en wordt continu verder ontwikkeld en aangevuld.

Philadelphia zet een videokanaal in voor clienten

Hallo Thuis is een videokanaal dat Philadelphia inzet voor haar cliënten. Dagelijks worden er live-uitzendingen uitgezonden net als video’s, een eigen Journaal, workshops, leuke afleiding en nuttige informatie over het coronavirus. Ook is er de mogelijkheid om zelf iets te delen.