Artikelen door Aart Bertijn

 1. Op 21 november 2022 hebben vereniging LFB en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) het nieuwe competentieprofiel ‘Ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking’ gepresenteerd. Dii deden zij via een webinar. In het competentieprofiel staat beschreven welke kennis en vaardigheden je nodig hebt om het beroep ‘Ervaringsdeskundige VB’ uit te kunnen voeren.

  • Meedoen in de samenleving
 2. Trainer Susan de Bakker van de Academie voor Zelfstandigheid Monster en trainer Kees van der Veen van VSO Visio Haren hebben als eerste twee trainers het certificaat Trainer Brancheopleidingen behaald.

  • Gerichte opleiding
  • Meedoen in de samenleving
 3. Een aantal jaren geleden hebben het bedrijfsleven en de overheid afgesproken om in 2026 100.000 extra banen te creëren voor mensen die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen. Intussen zijn er al 77.673 extra banen gerealiseerd. Dat is goed nieuws, maar we zijn er nog niet. Er zijn nog steeds veel mensen met een beperking die nog geen passende baan hebben gevonden. Om gemeenten, werkgevers en andere betrokkenen hebben inzicht te geven in de voortgang van de banenafspraak en het aantal beschutte werkplekken heeft het UWW twee dashboards ontwikkeld.

  • Meedoen in de samenleving
 4. Geldfit helpt bij geldzorgen

  Nieuws -

  Steeds meer huishoudens komen financieel in de knel door de hoge inflatie en de fors gestegen energierekening. Ondanks de uitgebreide koopkrachtmaatregelen van de overheid is er de vrees dat het aantal huishoudens met schulden flink zal toenemen de komende periode. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start daarom met Geldfit een offensief om mensen met geldzorgen te wijzen op de beschikbare hulp en aan te moedigen om de eerste stap te zetten.

  • Meedoen in de samenleving
 5. Nieuw is de Handreiking bezoek en logeren gehandicaptenzorg. Deze handreiking is een hulpmiddel bij het maken van afwegingen bij verantwoord bezoek en logeren bij een uitbraak van het coronavirus.

  • Coronavirus