Artikelen door Aart Bertijn

 1. In november heeft het ministerie van SZW de premiepercentages voor 2022 vastgesteld. Op basis van deze percentages wordt de premieheffing berekend voor onder andere de Algemene Ouderdomswet (AOW) en Algemene nabestaandenwet (Anw), het Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf), het Uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo) en het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) en de opslag op de premie Aof voor de kinderopvangtoeslag. Deze premies zijn mede bepalend voor de omvang van uw werkgeverslasten in het komende jaar.

  • Aantrekkelijk werk
  • Wet- en regelgeving
 2. Vanuit het programma Onbeperkt Meedoen! Stelt ZonMw subsidie beschikbaar om inclusief werkgeverschap in bevorderen. Met deze subsidie worden werkgever in het MKB gestimuleerd om de drempels binnen organisaties weg te nemen die een baan, samenwerking met collega’s en de doorgroei van de werknemers in de weg staan. Zodat mensen met een beperking optimaal in het kunnen functioneren en zich kunnen door ontwikkelen. De subsidieaanvraag moet uiterlijk op 1 november bij ZonMw worden ingediend.

 3. Het versterken van talentontwikkeling, werk en meedoen midden in de maatschappij zijn belangrijk bouwstenen om je eigen leven in te kunnen richten. Niet voor niets zijn dit centrale thema’s in de Visie 2030. Gelukkig zijn er al veel goede voorbeelden in de gehandicaptenzorg te vinden om met elkaar over in gesprek te gaan. Dit doen we in de LABs 2030. Het eerste Lab 2030 met Gijs Wanders als voorzitter ging over het thema talentontwikkeling.

  • Meedoen in de samenleving
  • Visie 2030
 4. Lab 2030: Vernieuwing in dagbesteding

  Nieuws -

  Met Visie 2030 heeft de gehandicaptenzorg een stip op de horizon gezet. In 2030 hebben we een samenleving waarin iedereen gewoon kan meedoen en waarin iedereen een betekenisvol leven kan leiden. Ongeacht of iemand een beperking heeft. Maar hoe realiseren we dit met elkaar? In onze Lab 2030 bijeenkomsten met elke keer een ander thema, gaan we dat samen ontdekken. Het thema van het allereerste Lab 2030 is Talentontwikkeling in dagbesteding.

  • Meedoen in de samenleving
  • Visie 2030