Nieuws

Actueel
 1. Er zijn richtlijnen en handreikingen opgesteld voor het testen op corona en het preventief gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Dit zodat zorgmedewerkers veilig kunnen werken in coronatijd. Om organisaties en werknemers te helpen is er een geüpdatet versie van de handreiking ‘overzicht richtlijnen testen en PBM voor medewerkers in de gehandicaptenzorg’ opgesteld (te downloaden onder dit artikel). In deze handreiking staat een overzicht van de richtlijnen voor jou als zorgmedewerker in de gehandicaptenzorg. Met stroomschema’s in de handreiking geven we aan welke adviezen gelden in welke situaties. Zowel wanneer de medewerker corona gerelateerde klachten heeft, als wanneer een cliënt in quarantaine moet, wordt getest of corona gerelateerd klachten heeft.

  Corona test
 2. Wintertijd

  Nieuws

  Zondag 25 oktober 2020 gaat de wintertijd in. Met de wintertijd gaat de klok een uur achteruit. Van 3 uur ’s nachts naar 2 uur ’s nachts om precies te zijn.

  Een veel gestelde vraag aan de CAO-helpdesk is: 'Moet ik de medewerker die in die nacht gewerkt heeft, betalen naar het aantal uur dat de medewerker ingeroosterd is of naar het aantal uur dat hij daadwerkelijk heeft gewerkt?'

 3. Krijgen uw werknemers een vaste vergoeding, bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding of een lunchvergoeding, en werken zij vanwege het coronavirus (bijna) volledig thuis? Dan hoeft de werkgever deze vaste vergoeding niet aan te passen.

  Trein op station
 4. De eerste aflevering van StroomOP is live: een podcast voor steeds betere jeugdhulp. Hierin hoor je de zoektocht naar hoe kinderen met complexe problemen de juiste steun en begeleiding kunnen krijgen, waardoor ze stevig in het leven kunnen staan. En wat ervoor nodig is om complexe problemen zo veel mogelijk vóór te blijven. In acht afleveringen vertellen bevlogen jeugdhulpverleners hoe volgens hen de jeugdhulp beter kan. De podcast wordt gepresenteerd door Malou van Hintum (wetenschapsjournalist). De podcast is een samenwerking tussen StroomOP, Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Jeugdinstituut.

  logo StroomOP podcast jeugd
 5. Aanvullende informatie over GZSP

  Nieuws

  De geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen wordt per 2021 overgeheveld naar de Zorgverzekeringswet. De overheid heeft aanvullende en inzichtelijke informatie beschikbaar gesteld.

 6. Meerdere aanbieders in onze sector hebben specifieke units ingericht om cliënten/patiënten met COVID-19 (ook afkomstig van andere aanbieders) op te vangen en te verplegen. Meestal zijn daarover in regionaal verband afspraken gemaakt tussen zorgorganisaties, verzekeraars en de GGD. Per regio kunnen die afspraken dus ook verschillen. De bekostiging is voortdurend een punt van discussie. Inmiddels zijn op bestuurlijk niveau daarover afspraken gemaakt met verzekeraars en met VWS. Hieronder informeren we u.