Nieuws

Actueel
 1. Na een ingrijpende verbouwing opent dit najaar in Haarlem een compleet vernieuwd Museum van de Geest | Dolhuys, waar je op een interactieve manier meer ontdekt over je eigen geest én die van anderen. Een museum vol persoonlijke verhalen, verrassende kunst en een rijke historische collectie, op het snijvlak van zorg, kunst en wetenschap. Een bezoek aan het museum is een beleving waarbij alles draait om het wonder en de veelzijdigheid van de geest. Het decor is het eeuwenoude voormalige Pest-, Dol-, en Leprooshuis van de stad Haarlem. Het nieuwste museum van Nederland is sinds 25 november open voor publiek. De dag ervoor opende koningin Máxima het museum officieel.

  Koningin Máxima opent vernieuwd Museum van de Geest
 2. Justis past per 1 december 2020 de teksten op de Verklaring Omtrent het Gedrag voor natuurlijke personen (VOG NP), Verklaring Omtrent het Gedrag voor rechtspersonen (VOG RP) en de Gedragsverklaring Aanbesteden (GVA) aan. Dit doen wij om begrijpelijk en duidelijk te communiceren.

 3. Seksueel geweld komt nog veel te vaak voor. Het is tijd dat een nieuwe generatie opgroeit met respect voor elkaars grenzen en wensen, zodat minder mensen slachtoffer worden van seksueel geweld. Daarom start Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, vandaag de petitie campagne #TotHier. Samen met slachtoffers, themaorganisaties, politieke jongerenorganisaties en vele anderen trekt Rutgers een grens. De overheid moet in actie komen en veel meer investeren in het voorkomen van seksueel geweld.

  Tothier
 4. Het goed implementeren van het nieuwe Medicatieproces 9.x heeft een hoge prioriteit! Daarom vragen wij VGN-leden hun medewerking voor het invullen van een korte vragenlijst over het medicatieproces en de medicatiesystemen die gebruikt worden binnen de organisatie.

  gegevensdigitaal
 5. De inwerkingtreding van de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) en de Aanpassingswet toetreding zorgaanbieders (Awtza) is van 1 juli 2021 verschoven naar 1 januari 2022 omdat de implementatie en de voorbereiding meer tijd kosten, aldus de minister in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer.

 6. Veel mensen met een beperking voelen zich eenzaam. Zij missen een gevoel van verbondenheid met anderen. Heb jij binnen jouw zorgorganisatie een initiatief bedacht om eenzaamheid bij mensen met een beperking te voorkomen of verminderen? Meld je dan aan voor de achtste editie van de Gehandicaptenzorgprijs 2020, georganiseerd door de VGN. De inschrijving is geopend van 1 oktober tot 4 december 2020. De eerdere deadlline van 25 november is dus uitgesteld.

  Illustratie Gehandicaptenzorgprijs 2020