Achtergrondartikelen

Actueel
 1. Verzuim zorgsector zet verder door

  Achtergrond

  Vernet stelt vast dat het verzuim in de zorgsector in het eerste kwartaal van 2022 is gestegen naar 9,83 procent. In hetzelfde kwartaal vorig jaar was dat 7,56 procent. Dit is een toename van 30 procent in één jaar tijd.

  Ziekteverzuim
 2. De Jostiband in het echt

  Achtergrond

  De Jostiband, wie kent ze niet? Elke week repeteren ze in het Zuid-Hollandse Zwammerdam waarbij plezier maken voorop staat. Wij woonden zo’n vrolijke repetitie bij en ervaarden hoe de Jostiband in het echt is.

  De Jostiband repeteert
 3. Cliënten zelfstandiger met digibord

  Achtergrond

  Op de woongroep intensieve begeleiding van ’s Heeren Loo gebruiken cliënten het MijnEigenPlan digibord. Het digibord vergroot de zelfstandigheid van de cliënten en verkleint de werkdruk van medewerkers. Lees hieronder meer in de innovatierubriek van Markant.

  Digibord MijnEigenPlan
 4. Meer aandacht voor de kinderen en minder administratieve rompslomp voor de ouders. Dat is het resultaat van de nieuwe aanpak op Leijpark, een school die samenwerkt met Siza en Amarant. Nu zorg in onderwijstijd centraal wordt ingekocht, hoeven ouders niet langer zelf te onderhandelen.

  Speciaal onderwijs
 5. Het recept voor een passende cao

  Achtergrond

  De nieuwe Cao-Gehandicaptenzorg is de afgelopen weken opgediend. Omdat het de Algemene Ledenvergadering smaakte en ook de bonden de ingrediënten waardeerden, kan de cao definitief op de kaart. Twee leden van de VGN-onderhandelingsdelegatie – bestuurder en delegatievoorzitter Arend Vreugdenhil en senior beleidsadviseur Muriël van Rijn - stonden een kijkje in de keuken toe en spraken vrijuit over de bereiding en de betekenis van het resultaat.

  Muriël van Rijn en Arend Vreugdenhil spreken over de totstandkoming van de cao