Achtergrondartikelen

Actueel
 1. Krijgen zorgmedewerkers grip op stress?

  Achtergrond

  Na de eerste coronagolf is de stress onder zorgpersoneel in Nederland niet weg. Integendeel: de tweede golf spoelt over ons heen en niemand kan even bijkomen. Corona vraagt nog steeds het uiterste van zorgmedewerkers. Hoe kan personeel in zorginstellingen dealen met stress, op het werk en thuis? Dat was het centrale thema tijdens het webinar ‘Het succes van minder stress’ dat IZZ voor op 17 november organiseerde.

  Kijk het nu terug!

 2. Wat waren de belangrijkste ontwikkelingen in de 25 jaar dat Markant bestaat? En welke gebeurtenissen laten dit zien? Midden jaren negentig werd de individuele zorgbehoefte het uitgangspunt, maar nog altijd denken we in doelgroepen en profielen. ‘Het oplossen van dat spanningsveld is de grote uitdaging van onze zorg.’

  Markant jubileum interview
 3. NL leert door: wat biedt de regeling?

  Achtergrond

  Het werk verandert continu. En dus is het voor de toekomst van organisaties belangrijk om bij de tijd te blijven en werknemers up-to-date te houden. Qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijven we wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar.

  Documenten en twee handen
 4. Het coronavirus heeft een grote impact op alle werkenden in Zorg en Welzijn. Dit blijkt ook uit een onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Newcom.
  In de periode maart tot en met augustus was er vooral impact op de thema’s organiseren (van zorg, sociaal werk en kinderopvang) en werkomgeving. In mindere mate was er aandacht voor de thema’s waardering, financiering en innovatie.

 5. Houvast: onvoorwaardelijke steun

  Achtergrond

  De vijfenvijftig ‘complexe’ cliënten van zorgorganisatie Houvast in Tilburg wonen begeleid zelfstandig. Dat kan doordat het team zorgverleners onvoorwaardelijke steun biedt. Hoe ziet dat eruit in de dagelijkse praktijk?

  Twee mannen zitten op een bank en zetel